Blog

Smooth toet

smooth toet Nimue Beleza

Je gezicht is het eerste waar mensen naar kijken. Djeez wat kun je je daar dan onzeker over voelen als je zelf het idee hebt dat er iets niet oké is … Zelf zien we alles tien keer zo groot als een ander. ‘De huid is altijd gladder bij de buurvrouw’ zo luidt het bekende gezegde toch?!

 

Kraterkoppie

Toen ik in 2007 foto’s terugkeek van mijn reis door Argentinië schrok ik. Ik zag een grauw gezicht met een hoop kapot gekrabde pukkels. Dat in combinatie met mijn beugelbekkie maakte me niet bepaald een beauty kan ik je zeggen. Aan mijn beugel zat ik nog even vast maar aan die huid moest drastisch iets gebeuren.

Tijd voor actie dus! Ik boekte mijn eerste afspraak bij Hester’s Skincare. De strijd tegen mijn environmentally damaged skin was hiermee officieel geopend. Mijn huid was beschadigd door invloeden van buitenaf en dan met name door overmatig zonnebaden … mijn velletje had het te verduren gehad. Het is zo jammer dat als je jong bent, je niet weet wat je jezelf en daarmee dus je huid aandoet. En dan was ik ook nog eens een enorme krabber. Elk pukkeltje moest zo snel mogelijk verdwijnen en daar werd mijn nagel onder gezet. Dat ik daar keer op keer nog meer schade mee aanrichtte bleek maar niet door te dringen. Dus met littekens maakte ik mijn kraterkoppie compleet.

‘ALS JE JONG BENT, WEET JE NIET WAT JE JE HUID AANDOET’

Derma-wattes?

Ik was wel eerder bij schoonheidsspecialistes geweest en dat waren altijd ontspannende en fijne behandelingen. Maar echt een effect leek het niet te hebben. Dat was bij Hester heel anders. Ik maakte kennis met Nimue Skin Technology, een product waar ik nog steeds bij zweer. De producten van Nimue zijn derma-cosmeceuticals. Derma-say what? Dat betekent dat deze producten farmaceutische voordelen hebben en bestaan uit zowel natuurlijke ingrediënten als wetenschappelijk bewezen ingrediënten. En daarmee doet het heel wat meer dan de cosmetica die je bij de drogist koopt. Er hangt dan ook wel een ander prijskaartje aan maar dat heb ik er graag voor over. Mijn huid is echt zo enorm opgeknapt!
(Verwar derma-cosmeceuticals niet met cosmeceuticals die vaak juist hele hoge percentages werkstoffen bevatten en hierdoor niet geschikt zijn voor dagelijks gebruik omdat ze veel heftiger zijn en intolerantie kunnen veroorzaken.)

Het is jammer dat ik toentertijd niet actief heb vastgelegd hoe mijn huid is verbeterd. Maar met drie vakanties op rij in dezelfde maand heb ik best een goed overzicht.

smooth_toet_Voor-tussen_na_2007

september 2007

smooth_toet_Voor-tussen_na_2008

september 2008 (niet alleen mijn huid is er op vooruitgegaan ;o)

smooth_toet_Voor-tussen_na_2009

september 2009

Thuiszorg

Alleen zo nu en dan een behandeling zet helaas geen zoden aan de dijk. Als je je huid echt wil onderhouden zal je thuis ook aan de slag moeten. Met name je huid goed reinigen is belangrijk. Maar ook wat je daarna op je gezicht smeert maakt het verschil. Tot een tijdje geleden wisselde ik veel af tussen de producten van Nimue en cosmetica. Zo combineerde ik de crème van Nimue met de cleansing gel en tonic van het Kruidvat. Dat ging heel lang goed en was ook budgetvriendelijk. Maar ik merk het stiekem toch wel nu ik weer alle producten van dezelfde lijn gebruik. Het is erg goed op elkaar afgestemd. De cleansing gel en tonic zorgen ervoor dat de werkzame stoffen van de crème goed opgenomen kunnen worden. Je kunt je thuisassortiment beperken tot het hoognodige maar ook uitbreiden met een extra masker, exfoliating enzyme (lichte peeling om dode huidcellen te verwijderen en huidvernieuwing te bevorderen), oogcrème enz. Overigens gebruik ik in plaats van watjes bij de tonic ruw geweven gaasjes. Dit heeft een exfolierend effect, het is een soort scrub dus. Gebruik overdag altijd een crème met UVA en UVB bescherming dat is de beste bescherming die je je huid kan geven ook al schijnt de zon nauwelijks. Betere anti-ageing is er niet!

Nimue-Producten

Meestal worden behandelingen om de 6 weken gepland. Toen mijn huid tot rust was gekomen heb ik de tijd tussen de behandelingen verlengd naar acht, tien en soms zelfs twaalf weken. Dat scheelt toch behoorlijk in je portemonnee en met goede thuiszorg gaat dat prima.

 

Het stokje overdragen

Zo’n twee jaar geleden vertelde Hester dat ze met haar salon ging stoppen. Niet gek hoor voor een dame van 62 (met een huis in Italië, need I say more?) maar toch?! Ik was niet blij met het nieuws. Maar Hester heeft voor zeer goede opvolging gezorgd en ze heeft het stokje overgedragen aan Anja van Beleza huidinstituut. Zij gaat verder waar Hester gestopt is. Ook qua ontwikkeling. Anja gaat met haar huidinstituut nog dieper in op huidverbetering en anti-ageing. En vooral dat laatste, daar gaat mijn interesse naar uit! De strijd tegen mijn ouder wordende huid is volop bezig. En deze ‘strijd’ wil ik op een zo natuurlijk mogelijke wijze leveren. Dat wil zeggen; zonder botox en fillers en dergelijke. Maar dat ik er wat voor moet doen is me wel duidelijk.

Samen met Anja ga ik op zoek naar de effecten van de anti-ageing behandelingen en ik ga jullie op de hoogte houden van deze behandelingen en resultaten. To be continued!

 

NOTE

Nimue heeft natuurlijk niet als enige een derma-cosmeceutische productlijn. Toevallig ben ik hierbij uitgekomen en heeft het zich bij mij bewezen. Ik schrijf deze blog volledig vanuit mijn eigen ervaring. Ik word hier niet voor betaald, ik wil het gewoon graag met je delen. Ik gun iedereen een smooth toet!

‘IK GUN IEDEREEN EEN STRALENDE HUID!’

Wellicht is Nimue bij jou in de buurt niet zo makkelijk te verkrijgen maar zit er wel een schoonheidssalon wat met een ander goed product werkt. Vraag een beetje door aan deze specialiste. Je mag best naar diploma’s en bijscholing vragen. Vraag met welke producten ze werkt en Google deze. Is het een derma-cosmeceutical? Bekijk ook reviews van dit product of van de salon. Je kunt ook eerst testers vragen alvorens je een en ander aanschaft. En soms hebben ze starterspakketjes waarin de basisproducten in kleine verpakkingen zitten en waarmee je een goede start kan maken en kunt kijken hoe het bevalt. Een ander belangrijk aspect is de hygiëne. Hoe ziet de salon eruit? Ook de aangeboden behandelingen en duur van behandelingen kunnen je veel informatie geven.

 

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties
Corrie

Wat een verschil!!

    Kim Meijers

    Ja echt hè?! Dat had ik van tevoren niet eens durven hopen!

Vrienden
Deense Kroon Leukerecepten.nl banner vrienden van KimLeukerecepten.nl

KimMeijers.com maakt gebruik van functionele cookies die nodig zijn voor de werking van de website en cookies voor social media (sharing + tonen Instagram posts). Pagina statistieken worden anomiem opgeslagen in Google Analytics. Voor meer informatie zie het privacy statement.