Bikinileed

Bikini \ Zanzibar \
bikinileed blog Zanzibar
De perfecte bikini voor een zonovergoten vakantie

Nooit eerder had ik hier echt over nagedacht. Maar ik heb dan ook nog maar zelden in mijn leven mijn bikini’s optimaal benut. De zomers in Nederland laten nogal eens te wensen over en buiten dat ben ik, als ik thuis ben, meestal aan het werk of in en om huis wat aan het rommelen.

Een beetje leuke bikini voldoet dus prima voor die zeldzame keren dat ik me in dit mini-outfitje hijs. Er leuk uitzien en mijn intieme delen bedekken waren de grootste vereisten.

Maar toen ik vorig jaar 3 weken doorbracht op Zanzibar en een bikini bij mijn dagelijkse outfit behoorde meer dan ooit tevoren, kwam ik erachter dat een goede bikini toch echt ook andere eigenschappen moet bezitten.

 

Gevoerde bovenstukjes

Ik draag graag gevoerde bovenstukjes. Ook onder mijn kleding kan ik deze dan prima aan zonder dat ik de hele tijd loop te wijzen. De temperaturen op het tropische oord waar ik me begaf zijn heftig en elk uur een duik in de zee of zwembad is geen overbodige luxe. Maar die dikke bovenstukjes drogen voor geen meter! Ga je een uur na je laatste duik lunchen, zit je nog met 2 van die natte pannenkoeken in je zomerse jurkje te kijken … Weg stylisch voorkomen.

Leuk voor thuis, leuk voor op het strand van Scheveningen maar in echte zonnige oorden zijn gevoerde bovenstukjes niet praktisch gebleken.

 

Bikinileed Zanzibar Kiwengwa beach

Kiwengwa beach

Felle kleuren

Spanje vind ik een heus shopping walhalla. Stradivarius, Berschka, Zara … De kleding is heerlijk betaalbaar en de Spanjaarden weten wat de laatste trends zijn.

Lopend door de straten van Malaga had ik, het jaar voor onze reis naar Zanzibar, een te gekke fel koraalkleurige bikini gekocht. Een bandeau met 2 verschillende broekjes. Ik moet je de winkel schuldig blijven maar ik was echt helemaal in mijn element met deze nieuwe aanwinst. Er stond op het label dat de kleur wat kon afgeven. ‘Hoe erg kan dat zijn?’ dacht ik nog. ‘Na 3 keer wassen is dat er wel uit’ … Niet dus. Ik moet strategisch te werk gaan met dit exemplaar. Ik neem een donkere badhanddoek mee (we hebben een beige en een antreciet, die antreciet is van mijn lief maar dan even niet …), ik moet donkere kleding aan want ook deze bikini is gevoerd en blijft lang nat.

Eigenlijk komt het erop neer dat de natte bikini ten alle tijden uit de buurt van lichte stoffen moet blijven. En dit na heel wat duiken in de zee en al tientallen wasbeurten.

Bikini blog 1

Nog steeds geeft de bikini af ondanks alle wasbeurten en duiken in zee en zwembad …

 

En nou komt de laatste clou, ik heb een broekje meer aan gehad en nu heb ik enorme kleurverschillen … Weg leuke bijkomstigheid van het hebben van 2 broekjes.

Bikinileed drama fluor verkleurd

Dat dus … rijp voor de prullenmand!

 

R.I.P. elastiek

Omdat eerder genoemde bikini’s een bandeau zijn en een bikini met een bandje wel praktisch is als je gaat snorkelen of andere activiteiten in het water wil doen, had ik nog een zwemkostuum met bandjes nodig. Na een blik in de ‘oude’ doos kwam ik er nog eentje tegen: zo goed als nieuw, jaren niet gebruikt, leuke florale print, past nog en na een kritische blik besluit ik dat dit nog prima kan.

Maar laat elastiek nu niet het eeuwige leven hebben … Na een paar keer dragen op een goed ingesmeerde huid (dit kan ik je aanraden zo dicht bij de evenaar ;o) en wat duiken in de zee blijkt de elastiek hartstikke poreus. Hierdoor had ik met snorkelen een heuse nipple gate.

WTF … Mijn conclusie: ik had dus niet één echt goede bikini in mijn koffer zitten … En ik kan je zeggen, daar in het Afrikaanse land liggen ze niet voor het oprapen.

“DAMN … NIET ÉÉN GOEDE BIKINI IN MIJN KOFFER”

 

Prinses op de knoop

Toen ik een 3 maanden na thuiskomst bij H&M een leuke bikini zag dacht ik meteen: ‘Scoren die handel! Erger dan wat ik van mijn vakantie Zanzibar heb mee terug genomen kan het niet zijn.’ Helaas bleek deze aankoop ook een flater van formaat.

De bandeau knoop je op je rug. En deze knoop is wel zo enorm dik dat op je rug liggen zonder pijn er niet meer bij is. En op z’n plek blijven zitten is er ook niet bij.
Is het kopen van een goede bikini dan zo moeilijk?

bikini blog Zanzibar

 

De perfecte bikini

Om al dat bikinileed te voorkomen heb ik de volgende tips voor je.

Het begint met dat je er de tijd voor moet nemen. Heb je het druk zo voor je vakantie? Laat dan een dozijn bikini’s aanrukken via webshops maar denk verder dan het past en ziet er leuk uit.

Let er op dat de bikini:

  • Snel droogt, dit is afhankelijk van de soort stof en of het wel of niet een voorgevormd model is;
  • Op z’n plek blijft zitten (schud er desnoods een keer goed mee bij het passen);
  • Kleurvast is (geeft dus niet af);
  • Een platte sluiting heeft of in ieder geval flexibel is;
  • Je ongewenste vormen niet benadrukt;
  • Je qua kleur ten goede komt (ook als je nog niet dat zomerse tintje hebt opgedaan).

Voor een heerlijke zonovergoten vakantie moet je minstens één goede bikini in je koffer hebben zitten. Een paar voor de looks erbij is prima maar de hele dag natte prammen, ongewenst gekleurde kleding of onverwachte sneakpeaks dragen niet bij aan het verhogen van the perfect holiday mood.

En laten we wel wezen een nieuwe bikini scoren hoort toch gewoon bij je pré-vakantiepret!

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KimMeijers.com maakt gebruik van functionele cookies die nodig zijn voor de werking van de website en cookies voor social media (sharing + tonen Instagram posts). Pagina statistieken worden anomiem opgeslagen in Google Analytics. Voor meer informatie zie het privacy statement.