Blog

DE KAST VAN … #7

In deze werp ik een blik in de kast van Dénis Ririhatuela, haar achternaam verraad al haar half Molukse afkomst. Ze werkt in het café van ouders en sinds kort ook weer in de kleding. In Venlo is ze niet alleen bekend als dochter van café-eigenaren en prima ballerina maar ze is minstens net zo bekend om haar flamboyante kledingstijl. Als middelste van drie heel verschillende zussen is ze de meest opvallende. Less is more is niet aan haar besteed. Geen paillet of glittertje wordt geschuwd. Gelukkig is Dénis niet bang voor aandacht want dit is wie ze is en ik dook in haar ‘snoepwinkel’.

EEN KIJKJE IN DE KAST VAN DÉNIS

“Dit avondjurkje had ik voor een bruiloft gekocht en is van River Island, mijn schoenen zijn van Asos. Aan het eind van de dag heb ik ze vervloekt maar in principe is het een goede hak om een avond op door te brengen, stevig maar wel wat hoog. Mijn oorbellen zijn van Godly Jewels. Dat merk verkopen we nu ook in de winkel waar ik werk, en is een absolute favoriet van me “

“Dit vind ik een heerlijke outfit voor als ik een dagje op pad ga. De rok is van Lolly’s Laundry, het jasje van Odd Molly. Dit jasje draag ik erg veel, in de winter binnen en in het voorjaar buiten. Mijn oorbellen zijn van Camps & Camps een ander favoriet oorbellenmerk van me. Deze comfortabele schoenen zijn van Cha.”

“In de zomer draag ik heel veel wit dat vind ik lekker zonnig. Dit pak is van Ruby YAYA. Mijn slippers zijn van Uzurii, daar heb ik meerdere paren van. Ik vind ze zo mooi dat ik het echt niet bij een paar kan laten, ik bewaar ze in hun prachtige dozen. Deze Godly Jewels oorbellen heb ik in zeven kleuren, ze zijn kostbaar maar ik draag ze ook echt. Ik heb namelijk elke dag grote opvallende oorbellen in. Als ik in het café werk maken ze mijn outfit omdat ik daar alleen maar zwarte blouses en broeken draag.”

De verzameling Uzurii slippers van Dénis, in originele doos.

“Dit is een winterse outfit voor bijvoorbeeld het theater. Met Moluks bloed in je heb je altijd een vrijbriefje om een zonnebril te dragen. Ray-ban staat er bekend om. Toen mijn vriend en ik in Italië in een klein winkeltje van een moeder en haar dochter belandde werden we allebei op slag verliefd op een bril. Daar hoefden we niet over twijfelen.”

Schoenen: Sacha Shoes
Bontjas: Rino & Pelle
Blouse: Primark
Pantalon: Liz Weinmann Design (merk bestaat niet meer)
Bril: Retro Eyeware
Tas: AYS bags & more

“Dit is een gelegenheidsoutfitje voor een chic hapje eten of bijvoorbeeld een dinershow. Toen ik hiermee op stap ging kreeg ik van een wildvreemde te horen dat ik overdreven gekleed was. Op zich maakt de mening van een ander mij niks uit maar ik kan niet begrijpen dat je zoiets als volstrekt vreemde tegen me zegt. Je weet niet wie ik ben en waar ik geweest ben. Ik zeg toch ook niet tegen een ander dat ze er saai uitziet?”

Glitterpakje: H&M
Schoenen: Edelmann (Ritzen)
Tas: Mango
Oorbellen: Godly jewels

“Dit is een zomerse, kleurrijke alledaagse outfit van me. Ik draag een blouse van Antica Santoria over mijn rode jurk van Polo Garage en natuurlijk kunnen hierbij geen Uzurii slippertjes ontbreken. Mijn oorbellen zijn van Camps & Camps.”

“Dit is een lekker comfortabel outfitje maar wel met de nodige dosis glitter en pailletten. Het zit allemaal als een joggingpak maar zo ziet het er niet uit.”

Glitterschoenen: Primark
Trui en broek: Zara
Oorbellen: Godly Jewels

EEN PAAR VRAGEN AAN DÉNIS

Wat is je verhouding met kleding/fashion?
“Als kind was ik al erg veel met kleding bezig. Ik droeg geen broeken en als ik lakschoenen wilde dan reden mijn ouders er desnoods een eindje voor om. Ik had toen al heel duidelijk een eigen willetje. Het hebben van een eigen stijl is altijd gebleven. De oud-conciërge van mijn middelbare school zegt nog steeds dat ik trendsetter was. Ik heb dat zelf nooit zo ervaren maar ik was duidelijk in mijn kleding. Mijn kledingstijl is excentriek, ik denk dat ik daardoor kan worden gezien als trendsetter. Ik was altijd al een allemans vriend, ik denk dat ik me daarom die kledingstijl kon permitteren. Het is natuurlijk ook een vorm van aandacht, ik sta graag in de belangstelling.”

“Met een oudere zus als voorbeeld, die al jaren in de mode werkte, ging ik al op heel jonge leeftijd bij een exclusieve damesmode zaak werken. Van die eigenaar, meneer Ritzen, heb ik ontzettend veel geleerd. Ik kwam blanco binnen, zo jong als ik was. Hij had een bepaalde kijk op mode en kleding en dat was een goede leerschool. Toen die winkel stopte ben ik er twee jaar uit geweest. Nu werk ik bij Pure & Boho, een winkel in de binnenstad van Venlo, daar verkopen we kleding in Ibiza-bohemian stijl.”

“Mensen helpen bij het zoeken naar een goede outfit geeft me veel voldoening. Als ik mensen blij zie worden dan ben ik ook tevreden. Er is een heel verschil tussen verkleden en kleding dragen die bij je past. Ik geef graag advies en laat mensen veel proberen om zo tot het beste resultaat te komen. Ik probeer ook echt mee te kijken naar iemands stijl. In deze winkel werk ik nog maar kort en moet de klantenkring nog leren kennen. Ik vind oprecht advies geven erg belangrijk. Ik zeg het liever als iets niet staat dan iets te verkopen en de klant nooit meer terugzien.”

“IK KLEED ME HOE IK ME VOEL, IK KAN NIET VAN TEVOREN BEDENKEN WAT IK AANDOE”

Hoeveel geef je uit aan kleding (per jaar of per maand), heb je een budget?
“Nee ik heb geen vast budget. Ik geef elke maand uit aan kleding, accessoires en schoenen en dat bedrag verschilt. Soms is het veel, € 400,- bijvoorbeeld, en soms maar € 50,-. Mijn fooiengeld geef ik gedeeltelijk uit aan kleding, want ik zie dat echt als extraatje. Echt iets nodig hebben behalve schoeisel hebben we niet zo snel toch?! Ik ben geen fervent shopper, ik besteed er geen uren aan. Ik ben ook geen twijfelaar, als ik iets te gek vind dan koop ik het.”

Is je koopgedrag al jaren hetzelfde of is hier de laatste tijd iets in veranderd?
“Sinds ik bij Pure & Boho werk shop ik minder op andere plekken. Ik koop nu vooral in de winkel waar ik werk.”

Een aantal pareltjes van Dénis in de spotlights.

Koop je altijd nieuw of ook tweedehands?
“Ik koop altijd nieuw, ik koop zelden iets tweedehands. Behalve bont, dat koop ik nog weleens tweedehands. Dat is erg duur om nieuw te kopen. Ik ben me er heel bewust van dat het omstreden is maar ik hou er echt van. Ik vind het prima dat mensen er iets van vinden of er iets van zeggen. Ik begrijp dat. Ieder zijn mening.”

“Ik draag veel kleding lang, ik combineer veel van mijn ‘oude’ kleding met nieuwe items. Ik let in de winkel niet op of ik thuis iets heb waarmee ik kan combineren. Ik heb genoeg en kan altijd wel een combinatie maken. Ik doe regelmatig dingen weg maar ben ook een emotionele verzamelaar.”

Waar winkel je graag?
“Ik koop weinig online. Ik ga de stenen winkels in, ik wil het zien en voelen. Ik haal mijn brood bij de bakker, kaas bij de kaasboer en kleding in de winkel. Ik ben daarin echt een trouwe hond, dat heb ik van huis uit meegekregen. Het is misschien ook iets van ondernemers onder elkaar, zoals het vroeger ging zonder betaling. Het onpersoonlijke vind ik maar niks. Ik koop mijn basis- en werkkleding bij ketens en verder duik ik het liefst de kleinere boetieks in.”

“IK BEN NIET TRENDGEVOELIG, IK VIND IETS LEUK OF NIET”

Met wie winkel je het liefst?
“Alleen. Ik heb weinig met samen winkelen. Soms met een vriendin en met mijn vriend kan het wel leuk zijn. Als we weggaan dan zijn we meestal in een stad en dan vinden het wel leuk om boetieks te bekijken. Van interieur tot mode. Mijn vriend, Claudius, is klassiek-sportief gekleed en toch funky dat is natuurlijk een behoorlijk contrast met mijn stijl, daarin laten we elkaar volledig in ons waarde.”

Heb je een verslaving?
“Alles! Ik vind alles leuk en hou van overdaad. Ik heb overal veel van; nagellak, sieraden, schoenen … Ik ben niet van of of. Ik ben van en en.”

Sieraden, de kast van Dénis
Een indrukwekkende sieradencollectie. Dénis heeft graag van alles veel, daar is niks aan gelogen.

Door wie laat jij je inspireren?
“Door niemand. Ik ben niet trendgevoelig, ik vind iets leuk of niet.”

Wat is je grootste fashion blunder of miskoop?
“Als ik foto’s terugkijk vind ik heel veel afschuwelijk van wat ik ooit droeg maar ik kan me dan wel realiseren dat het bij die periode van mijn leven hoorde. Ik zie dan soms hysterische combinaties maar dat vond ik toen tof dus ik vind het prima. Echt miskopen doe ik niet als ik na een tijd ergens op uitgekeken ben dan geef ik het weg. Ik ben vrijwel altijd zeker van wat ik koop en draag.”

Dankjewel voor je tijd en verhaal Dénis. Erg leuk om in jouw excentrieke ‘snoepwinkel’ een kijkje te mogen nemen. Ik voelde dat het een overload aan prikkels was maar dat heb ik er graag voor over gehad!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties
Maria ten Hoeve

Wat een leuke en vrolijke kledingkast! Zo kleurrijk, en vooral de schoenen vind ik erg mooi. Ik probeer mijn kledingstijl een beetje een ‘upgrade’ te geven, heb laatst online een blouse van Yaya gekocht en een nieuw paar laarzen. Hopelijk is het snel voorjaar!

    Kim Meijers

    Dankjewel voor je leuke reactie. Het lijkt komend weekend al behoorlijk voorjaar te worden kun je je mooie blouse en laarzen aan! Geniet ervan.

Vrienden
Deense Kroon Leukerecepten.nl banner vrienden van KimLeukerecepten.nl

KimMeijers.com maakt gebruik van functionele cookies die nodig zijn voor de werking van de website en cookies voor social media (sharing + tonen Instagram posts). Pagina statistieken worden anomiem opgeslagen in Google Analytics. Voor meer informatie zie het privacy statement.