DE KAST VAN … #8

de kast van \ fashion \
De kast van Corrie Verdonk header

Mode is iets van alle leeftijden. Je bent nooit uitontwikkeld en op sommige vlakken blijven wij vrouwen toch ook gewoon meisjes? Vroeger speelden we verkleedpartijtjes en nu willen we elke dag iets moois van onszelf maken. Mijn grote leermeester is hier een heel goed voorbeeld van. Corrie Verdonk heeft altijd van kleding gehouden, ze heeft er niet voor niks haar werk van gemaakt. Ze draagt inmiddels al tien jaar haar kennis met veel aandacht en liefde over. En zelf is ze sinds kort verslingerd aan zoeken naar pareltjes in tweedehandswinkels. Voor een prikkie puilt haar kast inmiddels uit. Dat wilde ik weleens van dichtbij zien!

EEN KIJKJE IN DE KAST VAN CORRIE

Omdat ik aan het eind van de zomer foto’s maakte van Corrie en haar outfits, en dat nu niet aansluit bij het seizoen, hebben we haar eigen outfit foto’s gebruikt die ze ook voor haar Instagram-account gebruikt.

Corrie Verdonk outfit 1 Angel Fashion Academy

­­­­­­

Dit jasje, van Betty Barclay, en is mijn absolute topstuk. Ondanks dat ik het uit het rek heb gehaald bij Vindingrijk in Breda is het gloednieuw. Ik ben er ongelooflijk blij mee en dat voor maar liefst € 5,95. De rok en shirt zijn vintage en kocht ik in Antwerpen. Mijn riem en tasje zijn van de Bijenkorf en mijn schoenen van Gabor.

Corrie Verdonk outfit 2 Angel Fashion Academy

Toen ik deze jas zag dacht ik dat die niet zou passen maar dat doet ie dus wel! Een geweldige vintage vondst van Delmod en vond ik bij Café Couture. Mijn jurk is van Sissy Boy en kocht ik tijdens sale. Mijn ketting is van de Bijenkorf en deze witte sneakers zijn van Gabor. Vooral in de zomer en het tussenseizoen kan een witte sneaker tegenwoordig niet ontbreken!

Corrie Verdonk outfit 3 Angel Fashion Academy

Deze rok is van Esprit en het shirtje van Vanilia, beide kostte ze zo’n drie tientjes. Dit jasje vond ik bij Vindingrijk in Breda en daar betaalde ik € 10,00 voor, hier hingen de kaartjes nog aan. Het merk is Le temps d’havrey. Mijn tas vond ik in Scheveningen in een winkeltje dat sale had en ook mijn schoenen van Recharge zijn kocht ik in de uitverkoop. Mijn riem kocht ik bij de Bijenkorf. Al met al hoeft zo’n outfit echt niet duur te zijn!

Corrie Verdonk outfit 4 Angel Fashion Academy

Ook deze rok is tweedehands, gevonden in mijn favoriete kringloopwarenhuis; Vindingrijk. Dit bloesje is van Opus en heb ik al jaren. Het jasje is van Heine. Deze riem is van mezelf en inmiddels vintage, wie wat bewaart … Mijn laarsjes zijn van Red-Rag en it tasje maakte ik zelf tijdens een workshop in Zierikzee.

Corrie Verdonk outfit 5 Angel Fashion Academy

Deze rok heb ik zelf gemaakt van een lapje stof wat ik kocht bij Vindingrijk. Buiten de nodige huisvlijt kostte het maar € 1,25. Het topje is van Hema en het blouse-jasje is van een Vintage-sale in Antwerpen en kostte ook niet meer dan een paar euro.

Corrie Verdonk outfit 6 Angel Fashion Academy

Deze broek is van H&M, mijn topje van Vindingrijk, mijn jasje ook tweedehands van Goedkoop & Zo. Mijn veterschoenen zijn van No-Claim.

Corrie Verdonk outfit 7 Angel Fashion Academy

Deze jas is heb ik al jaren en komt van Peek & Cloppenburg. Ik heb er andere knopen op gezet. Die waren relatief duur maar dat is het waard, ik heb nu een ‘nieuwe’ jas. Ook de shawl heb ik al erg lang, ik zou niet meer weten waar die vandaan komt. De handschoenen zijn van Vindingrijk Breda en voor vijftig cent kon ik ze niet laten liggen. Ik vind ze zo grappig… Fashion moet ook fun zijn!

EEN PAAR VRAGEN AAN CORRIE

Wat is je verhouding met kleding / fashion?
Ik noem het een passievolle liefdesrelatie die al heel mijn leven duurt. Vroeger met mijn moeder achter het naaimachine, later zelf en weer later kwam ik iemand tegen die kleuradvies gaf en wist ik; dat is iets voor mij. Zo maakte ik van mijn hobby mijn werk. Toen ik van meerdere dames de vraag kreeg of ik mijn kennis met hun wilde delen ontstond langzaam de Angel Fashion Academy.

Ik hou van kleding, kleur en vorm en van wat dat met je doet. Kleding bepaald de mood, bij elk outfit hoort een ander gevoel. Met een zwierige jurk voel ik me anders dan in een broek en als ik weet dat ik draag wat bij me past dan voel ik me zeker.

We kennen allemaal wel dat je in een winkelruit je spiegelbeeld ziet en schrikt. Ik heb dat weleens gehad en ben meteen de winkel ingedoken om deze outfit aan te passen, het is zo’n rotgevoel.

Tegenwoordig hang ik mijn kleding klaar voor een week. Daarna leg ik het aan de kant en een week later doe ik hetzelfde met de andere kleding in mijn kast. Zo heb ik veel afwisseling, geen getwijfel in de ochtend en van deze outfits wéét ik dat ze goed zijn. Ik kan het iedereen aanraden.

‘IK HOU VAN KLEDING, KLEUR EN VORM’

Hoeveel geef je uit aan kleding (per jaar of per maand), heb je een budget?
Ik heb geen budget. Ik denk dat ik altijd tussen de € 2500,- en € 3000,- uitgaf op jaarbasis, inclusief schoenen en jassen. Maar sinds ik vintage/tweedehands aan het kopen ben heb ik mijn garderobe flink aangevuld maar nu met een heel ander budget. In de afgelopen negen maanden heb ik nu € 900 uitgegeven en daarbij zaten vier paar nieuwe schoenen en twee zomerjassen. Ik denk dat ik wel vijftig kledingstukken rijker ben maar heb nu relatief veel minder uitgegeven dan afgelopen jaren.

Koop je altijd nieuw of ook tweedehands?
Ik koop mijn schoenen en onder- en basiskleding altijd nieuw. Mijn lichaam heeft goede schoenen nodig en daar ga ik niet op bezuinigen. Voor de rest koop ik nu 80 – 90% tweedehands. Behalve dat het financieel heel interessant is doe ik dit ook vanuit een bepaalde overtuiging. In de fashion-industrie is er zo’n enorm overschot ik wil daar niet meer aan meedoen. Ik vraag me soms af in welke wereld mijn kleinkinderen moeten opgroeien. De uitbuiting en wegwerpindustrie is echt vreselijk. Slecht gemaakte rotzooi gaat als zoete broodjes over de toonbank. Ik zie daar geen liefde voor mode in terug. Om zelf het voorbeeld te geven moet je eerst goed doen.

We willen het item ‘duurzame mode’ ook veel meer in de opleidingen gaan verwerken, met het oog op de toekomst.

Waar winkel je graag?
Het liefst shop ik tweedehands en vintage natuurlijk. Het zoeken naar dat ene prachtige kledingstuk in die volle rekken geeft een kick. Het zijn allemaal unieke stukken. Ik ben volop met mijn hobby bezig en doe toch goed voor de wereld. Je kunt ook nog eens iets uit proberen, is het niks breng je het terug en kan een ander het een nieuw leven geven.

Ook kom ik graag bij de Bijenkorf, Sissy Boy en & Other Stories. Deze laatste vind ik qua winkel heel interessant, goede opzet, ook de accessoires. Het is dan wel van H&M maar ze hebben een boeiende collectie. Het is niet zo mainstream.

Ik zoek naar dat wat me blij maakt, mooie kleuren en fijne materialen. De jurken van Botegga Veneta vind ik prachtig maar voor dat geld zou ik ‘m veel te weinig dragen. Wie weet tik ik er tweedehands een op de kop!

‘IK ZOEK NAAR DAT WAT ME BLIJ MAAKT, MOOIE KLEUREN EN FIJNE MATERIALEN’

Met wie winkel je het liefst?
Het liefste met mijn dochter, Esmée met wie ik tegenwoordig ook Angel Fashion Academy run. Maar ook met vriendinnen en mijn zus.

Mijn dochter is de meest directe van deze personen. Ik hou er ook van om samen naar schatten te zoeken in tweedehands winkels. Dat doen we dan ook regelmatig.

Heb je een verslaving?
Vroeger was ik verslaafd aan het kopen van schoenen. Ik vond het geweldig. Sinds ik een ongeluk heb gehad loop ik moeilijk en heb ik goede schoenen nodig. Het is nu moeilijker om leuke schoenen te vinden die ook goed voor me zijn.

Wat je denk ik wel een verslaving kan noemen is mijn liefde voor kleur en ik ben dol op jurken. Iets wat vrouwelijk is. Dit heb ik al van jongs af aan. Mijn zus daarentegen kleed zicht stoer maar ik ben altijd het meisje thuis geweest.

Is je koopgedrag al jaren hetzelfde of is hier de laatste tijd iets in veranderd.
Er is veel veranderd. Ik ging altijd met een soort mode mee totdat ik op een punt kwam en dacht; dit past niet meer bij mij. Toen skinny jeans hun introductie deden ben ik me gaan beseffen dat ik mijn eigen pad moest gaan volgen. Je zag het overal, de skinny jeans met een paar laarzen eronder een eenvoudig shirtje erop en een jasje. Dat klopte niet bij mij. Niet bij mijn figuur en niet bij mijn persoonlijkheid. Toen ben ik mooie jurken gaan dragen. Ik zocht naar mijn eigen identiteit.

Toen kwamen de langere rokken met elastiek, midi, maxi, plissé … Voor mijn gevoel werd het allemaal wat losser. Van deftige damesjurken naar een wat meer nonchalante stijl.

Eigenlijk is de mode, zoals we dat van vroeger kennen, dood. De ontwerpers bepaalde de mode en iedereen deed eraan mee. Nu wordt de mode door de consument bepaald en kijkt de ontwerper af naar wat er op straat gebeurt. Alles kan en het draait veel meer om stijl. Dat heeft voor mij veel veranderd. Stijl bepaal je zelf en kun je afstemmen op je lijf, levensstijl en voorkeur.

‘EIGENLIJK IS MODE DOOD’

Door wie laat jij je inspireren?
Ik word geïnspireerd door wat ik zie op social media. Ik kijk veel Youtube, heel veel zelfs. Altijd fashion gerelateerd of huisinrichting of recycling (the recycled life). Dames waar ik graag naar kijk zijn bijvoorbeeld Alexa Sunshine, Carry Dayton, Edith Dohmen, Roosmarijn Koster en Aimee van der Pijl … Ik volg er zo’n 100. Ook jonge meiden kunnen me inspireren, hoe pakken ze dingen aan? Hoe combineren ze? In de mode kun je blijven leren en ontwikkelen.

Ik raak ook nog steeds geïnspireerd door de bladen en door kleurcombinaties die ik zie. En ook door televisieseries en films … Eigenlijk is inspiratie overal om je heen.

Ook mijn studenten kunnen me nog steeds inspireren. Zo leuk om je kennis te delen en weer inspiratie terug te krijgen.

Wat is je grootste fashion blunder of miskoop?
Oh nou, heb je even? Ik heb best wel wat geblunderd hoor. Juist omdat ik ook van alles uitprobeer. Inmiddels weet ik gelukkig heel goed wat bij me past. Maar een goed voorbeeld is het 25-jarig trouwfeest van mijn ouders. Ik had nog geen kinderen en ik wilde zelf iets voor deze speciale gelegenheid maken. Ik ging stoffen kopen en vertelde waar ik het voor wilde hebben dus kreeg ik de mooiste textiel aangewezen. Het nieuwste van het nieuwste … hét summum, je kent het wel!

Ik ging aan de slag en naaide voor mezelf een rok en een blouse. En daar hoorde uiteraard ook hele mooie make-up bij. Ik kreeg fuchsia roze lippenstift aanbevolen. De dag zelf voelde me doodongelukkig. Ik zag lijkbleek en dus smeerde ik meermalen nog maar wat lippenstift bij, zonder gewenst resultaat. Achteraf weet ik dat niks van wat ik droeg mijn kleur was en dat ik dat dus enorm aanvoelde. Dat gebeurt me nu echt niet meer!

Wil je Corrie en haar kringloop avonturen volgen. Op haar Youtube kanaal vertelt ze niet alleen over haar vondsten maar ook over mode in het algemeen.

Lieve Corrie, dankjewel dat je me in je kast liet neuzen. Het blijft heerlijk om met jou over mode te praten. Ik hoop dat we dat nog vaak zullen doen!

Mochten er spelfouten in mijn blog staan, vergeef me, ik heb chronisch moeite met de d’s en t’s en na meerdere keren doorlezen zie ik andere foutjes ook niet meer altijd … Ik zou het wel erg fijn vinden als je dit aan me doorgeeft dan kan ik het aanpassen. Dank!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties
Jeanne Smeets

Dag Kim
Mooi inspirerend verhaal van Corrie
Haar uitspraak Stijl bepaal je zelf en kun je afstemmen op je lijf, levensstijl en voorkeur klopt helemaal
Ik vind het leuk om naar mensen te kijken
Wat hebben ze aan, hoe hebben ze hun kleding gecombineerd
Modetijdschriften doorbladeren
Bladeren in de winkelrekken is nog leuker
Mag voor mij zeker tweedehands zijn
Ik weet ze wel te vinden
Groetjes
Jeanny

    Kim Meijers

    Ja jij bent shopping-expert heb ik weleens gehoord ;o) Heerlijk!

Miets Martens

KimMeijers.com maakt gebruik van functionele cookies die nodig zijn voor de werking van de website en cookies voor social media (sharing + tonen Instagram posts). Pagina statistieken worden anomiem opgeslagen in Google Analytics. Voor meer informatie zie het privacy statement.