Blog

De kast van … #2

De kast van Eef

Voor deze blog nam ik een kijkje in de kast van Eveline Ter Meer (alias Eef). Deze stoere handvaardigheid juf is niet vies van een beetje shoppen. Haar kast hangt vol met te gekke kledingstukken en haar creatieve skills zie je terug in de combinaties die ze weet te maken. Een paar jaar geleden besloot ze om het single moederschap aan te gaan. Inmiddels is ze de trotse moeder van Lex. Een heerlijk mannetje die er natuurlijk net zo stylish bijloopt als zijn moeder.

 

Een kijkje in de kast

De kast van Eef outfit 1

Een outfitje voor naar school, met het statement-shirt weten haar leerlingen meteen waar ze aan toe zijn!
Blauwe broek: Freezia Paris via Season Sister Sale
Wit T-shirt ‘SORRY.IK.LUISTER.NIET’: RUMAG
Roze jasje: Zara
Sneakers: Convers (17 jaar oud VINTAGE!)

 

De kast van Eef outfit 2 Vanilia

Al het goede komt in drieën of zoiets toch?! Deze jurkjes zijn van Vanilia, een merk van Nederlandse bodem. Dit is terug te zien in de snit, deze is namelijk afgestemd op het Nederlandse vrouwelijke postuur. Dat maakt ze heerlijk draagbaar!

Blauwe Legging: Hema
Bruine Panty: Kunert o.a. verkrijgbaar bij de Bijenkorf
Bruine Laarzen: Paul Green

 

De kast van Eef outfit 3

Add some red! Leer en grove breisels gaan zo heerlijk samen. En dan heb ik het nog niet over de kleur. Love it!

Rok: Summum
Panty: Hema
Blouse: Akoz de Toi (Season Sister Sale)
Vest + Sjaal: 2Balou
Buckle boots: Toral

 

Casual zaterdag! Even een rondje stad met Lex in de kinderwagen … prima outfitje. Over haar haar hoeft ze zich zo niet druk te maken en het ziet er in z’n geheel stoer en stijlvol uit. De groene schoenen zijn een heerlijk contrast met het zwarte geheel. Ik hou ervan!

Broek: Circle of Trust
Trui: Sissy Boy
Leren Jasje: Le Ballon
Schoenen: Omoda
Pet: Eindhoven Brandstore

 

“IK HOU VAN SHOPPEN,
IK HOU VAN KOPEN,
IK HOU VAN KLEDING”

 

De kast van Eef

Een heerlijke kast vol met kleur en variatie. Net een snoepwinkel!

 

Wat is je verhouding met kleding / fashion?
“Ik hou van shoppen, ik hou van kopen en ik hou van kleding. Need I say more?
Ik kan soms iets te enthousiast shoppen. Zo heb ik drie dezelfde jurkjes van Vanilia. Deze heb ik binnen een half jaar gekocht (twee verschillende seizoenen). Ik kan veel geld uitgeven aan basis items maar zo nu en dan een trendy schoen, shirt of jasje kan ik ook niet laten liggen. Aan trendgevoelige aankopen geef ik minder geld uit.”

 

Hoeveel geef je uit aan kleding, heb je een budget?
“Ik heb geen vast budget, sinds ik Lex heb koop ik niet meer zoveel. Ik kan soms voor € 300,- in een keer kopen en soms ook maanden niks. Het meeste fashiongeld gaat naar Lex. Schoenen heb ik heel veel. Ik heb net twintig paar weggedaan, mijn voeten zijn veranderd door de zwangerschap. Maar ik heb er nog wel drie keer zoveel over. Ze gaan over het algemeen lang mee omdat ik meestal schoenen van kwaliteit koop. Maar soms doe ik ook een koopje omdat het dan echt een trendgevoelige schoen betreft zoals de groene loafers op de foto.”

 

Koop je altijd nieuw of ook tweedehands?
“Kort maar krachtig: nieuw. Ik draag alles zolang dat het vanzelf vintage wordt.”

 

“IK DRAAG ALLES ZOLANG DAT HET VANZELF VINTAGE WORDT”

 

Waar winkel je graag?
“Het liefst in Eindhoven omdat ik weet waar ik moet zijn. Vanilia is een favoriet, 2Balou voor de meer trendgevoelige koopjes, Season Sister Sale (twee zussen die vier keer per jaar een sale houden), bij Sissy Boy slaag ik ook regelmatig, mijn jasjes komen veelal van Zara en verder heb ik ook nog wat rouw- en trouwjurkjes van La Dress.”

 

Met wie winkel je het liefst?
“Winkelen doe ik het liefst alleen. Ik vind de mening van anderen niet zo van toegevoegde waarde, ik zie combinaties die een ander niet altijd ziet. Ik koop geen setjes omdat ik wil kunnen combineren. Ik weet wat ik in mijn kast heb en zie dat dan helemaal voor me. Dan wil ik niet aan het twijfelen worden gebracht.”

 

Heb je een verslaving?
“Op dit moment hou ik me in maar ik heb een oprechte zwak voor schoenen. Schoenen maken een outfit af. Daarbij vind ik de ene zwarte schoen de andere niet. Zo heb ik zeker vier paar zwarte laarzen/laarsjes. Het enkellaarsje van Toral maakt een outfit stoer, het suede haklaarsje van Fred de La Bretonniere maakt een outfit wat sjieker. En zo heb ik deze twee stijlen natuurlijk ook in een variant met een hoge schacht.”

 

Is je koopgedrag al jaren hetzelfde of is hier de laatste tijd iets in veranderd?
“Sinds ik moeder ben koop ik meer voor Lex dan voor mezelf. Ik vind het echt superleuk om mijn kleine man in mooie kleertjes te steken.”

 

De kast van Eef - Lex

Dit is Lex. Niks teveel gezegd toch?!
Foto: Mijntje Wijzenbeek fotografie

 

Grootste fashionblunder of miskoop
“Ik heb ooit een multi-draagbaar kledingstuk gekocht waar je wel twintig varianten rokken, broeken of jurken mee kon maken. Deze was erg prijzig voor een amorfe lap stof en een touw.” (Amorfe, een woord dat je niet zo vaak hoort, red.)
“Het idee was leuk maar ik heb het drie keer aan gehad. Het stond hartstikke mooi op het model met maat 34 maar is niet geschikt voor een vrouw met gezonde rondingen en maat 42. Jammer maar helaas, ik had er beter schoenen van kunnen kopen.”

 

ThnX voor je tijd en inspiratie Eef!

 

Lees ook:
De kast van … #1

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vrienden
Deense Kroon Leukerecepten.nl banner vrienden van KimLeukerecepten.nl

KimMeijers.com maakt gebruik van functionele cookies die nodig zijn voor de werking van de website en cookies voor social media (sharing + tonen Instagram posts). Pagina statistieken worden anomiem opgeslagen in Google Analytics. Voor meer informatie zie het privacy statement.