De kast van … #4

de kast van \ fashion \ shopping \
De kast van Patty - Header

In deze rubriek ‘De kast van …’ kan mijn vrolijke kapster niet ontbreken. Ze ziet er altijd fashionable uit in haar eigen stijltje. Stoer, oversized en lekker bij de tijd. Ze pikt haar eigen dingen uit de trends en is dol op accessoires. Sinds anderhalf jaar woont ze samen met haar liefde Jordy. Hij ziet haar ook graag in wat vrouwelijkere outfits maar Patty laat zich niet zomaar van haar eigen stijl afbrengen, ze weet wat ze wil!

 

De kast van Patty

Details van de kastenkamer van Patty. In de kast van haar en haar vriend wordt niet aan ieder een eigen plankje gedaan. Ook hier wordt gemixt en gematcht!
Linksboven: bandana’s zijn nu een hot item voor Patty nu ze haar pony lang laat groeien.

 

“IK HOU ERVAN OM ER GOED UIT TE ZIEN, JE BENT TOCH JE EIGEN VISITEKAARTJE”

Een kijkje in de kast

De kast van Patty outfit 1

Dit oversized pak is eigenlijk geen set. Het jasje en de broek heb ik apart van elkaar gekocht. Daar zaten wat weken tussen en ook pas later kwam ik erachter dat het zo goed matchte als pak.

Jasje: Pull & Bear | Broek: Costes | Schoenen: Fila | Topje: Pieces | Oorbellen: Eline Rosina

 

De kast van Patty outfit 2

Boots en groot jurkje, daar hou ik van. Dit is een van mijn favorieten van dit moment. Groot, lang, blote benen, boots en veel armbanden. Mijn accessoires maken deze outfit af.

Schoenen: Isabel Marant | Jurk: 2Balou | Ketting: My Jewellery | Armbanden: Tov, My Jewellery | Ring: Melano | Horloge: Jewelz

 

 

De kast van Patty outfit 4

Deze blauw-zwarte corderoy heb ik nog niet zo lang, ik ben erg blij mee. Door de flared leg lijken mijn lekker benen lang, dat vind ik leuk, ik combineer het graag met deze stoere sneakers. Dit grappige shirtje is van Wanderlust, je moet jezelf ook niet te serieus nemen toch?!

Corduroybroek: Zara | Shirt: Wanderlust Amsterdam | Schoenen: Fila | Ketting: My Jewellery | Armbanden: Tov, My Jewellery | Ring: Melano | Horloge: Jewelz

 

De kast van Patty outfit 5

 

Dit is ook een voorbeeld van een oversized jasje. De pied de poule print is klassiek en vrouwelijk. Daar moet natuurlijk een lekker stoer broekie bij, met gaten. Het shirt onder dit jasje heb ik te groot gekocht, voor het oversized effect, en steek ik een stukje in mijn broek. Ook hier maken mijn accessoires het geheel compleet.

Jasje & broek met gaten: Zara | Shirt: Mango | Schoenen: Isabel Marant | Ketting: My Jewellery | Armbanden: Tov, My Jewellery | Ring: Melano | Horloge: Jewelz

 

Een paar vragen aan Patty

 

Wat is je verhouding met kleding/fashion?
Heel veel! In mijn werk draait het om haar en dat is een onderdeel van de fashionwereld. Daarbij vind ik kleding ook ontzettend leuk, ik ben er veel mee bezig. Ik hou ervan om er zelf goed uit te zien. Je bent toch je eigen visitekaartje. Ik let niet per se op trends maar ik maak een eigen mix waarmee ik mijn stijl creëer. De druk van voor de spiegel werken merk je wel in de kapsalon. We zien er allemaal graag goed uit. We bespreken onderling ook altijd onze nieuwe aanwinsten. Dat beïnvloedt wel en maakt soms een beetje hebberig maar ik blijf bij mijn eigen stijl.

De kleding van mijn klant zegt me ook veel, het zegt veel over iemands persoonlijkheid. Ik kan daar dan al de stijl aan afzien.

 

Hoeveel geef je uit aan kleding (per jaar of per maand), heb je een budget?
Whoooo … Uhm … dat zou ik zo niet weten. Ik winkel sowieso elke maand. Voor welk bedrag weet ik niet precies. Ik heb geen megabudget maar ik shop wel heel graag. Zo’n vijf à zes stuks per maand koop ik denk ik wel. Ik heb een zwak voor sommige merken maar ik kan ook heel goed slagen bij fast fashion winkels als H&M en Zara. Maar de Bijenkorf sla ik dus niet over; Nikki’s, Scotch & Maison, Levi’s, Isabel Marant dat zijn wel merken waar ik graag even een kijkje neem. Ik doe bijna nooit iets weg dus ik heb een mooie collectie nu.

 

Koop je altijd nieuw of ook tweedehands?
Eigenlijk altijd nieuw. Niet omdat ik geen tweedehands kleding wil maar ik zoek het niet op. In Amsterdam loop ik nog weleens een vintage winkel binnen. Dat vind ik super. Maar in Eindhoven denk ik daar niet aan.

 

“ZEVEN STUKS MEE MOGEN NEMEN IN DE PASKAMER BIJ ZARA VIND IK WAT WEINIG ;o)”

 

Waar winkel je graag?
Meestal in Eindhoven. En dan ga ik naar winkels als de Bijenkorf, Alex the Label en Mango … Men at Work was een favoriet maar die bestaat helaas niet meer. En ik kan níet onder Zara uit, die zijn altijd zo lekker up-to-date. Ik vind het wel jammer dat je daar maar zeven items mee je kleedkamer in mag nemen, een beetje weinig, haha!

 

Met wie winkel je het liefst?
Alleen! Dat staat op nummer een. Ik word dan niet beïnvloed en hoef niet te wachten op een ander. Ik heb meestal binnen drie minuten gezien of een winkel voor mij iets heeft of niet en ik vind het heerlijk als ik dan weer door kan als ik er niet kan slagen. Ik ga ook weleens met mijn beste vriendin of een goede collega. Zij kennen me goed en weten wat ik wil en wat mijn stijl is. Daar voel ik me prettig bij. Ik hou er bijvoorbeeld niet van om mijn paskamer uit te lopen als er mensen staan te kijken. Dan kijk ik liever alleen of met z’n tweeën. En tegen opdringerige verkoopsters kan ik al helemaal niet.

De kast van Patty - detail
Detail in de kastenkamer. Je bent kapster of je bent het niet!

 

Heb je een verslaving?
Ik hou van grote dingen. Grote kledingstukken. Ik heb niks wat straks zit. Ik koop alles zo groot mogelijk, standaard een of meer maten te groter dan mijn eigenlijke maat. Ik werk de hele dag voor de spiegel. Als ik me dan niet lekker voel in iets of ik moet gaan plukken om het goed te laten zitten dan voel ik me echt ongelukkig. Mijn vriend zou het misschien soms liever anders zien maar ik vind dit fijn. Ook is het contact met mensen letterlijk nauw als kapster. Ik wil geen inkijk of me zorgen moeten maken over dat mensen te veel van me zien.

Een andere verslaving; accessoires en dan vooral armbanden. Het liefst heb ik mijn hele armen vol. Bijna al mijn sieraden zijn goud, ik heb een heel klein beetje zilver. Ik maak wel een keuze, alles goud of alles zilver, nooit en zilver en goud.

Oh ja en jasjes heb ik ook nog best wel veel. Dat vind ik lekker makkelijk, ook deze koop ik altijd een maatje of wat groter. Dat zit lekker en gooi je overal overheen.

 

Is je koopgedrag al jaren hetzelfde of is hier de laatste tijd iets in veranderd?
Toevallig ben ik nu, sinds twee maanden, minder gaan shoppen omdat ik aan het sporten ben en op mijn voeding let. Ik ben een jaar uit de running geweest. Door een medisch dingetje mocht ik niet sporten en dat merk ik wel. Dus nu wil ik eerst knallen en daarna mezelf weer belonen met leuke aankopen!

 

De kast van Patty - schoenen
In de kast verdwenen schoen, voornamelijk hakken …

 

Wat is je grootste fashion blunder of miskoop?
Hakken! Dan koop ik hakken omdat ik het elegant vind (en mijn vriend dat ook wel graag ziet) maar uiteindelijk loop ik toch weer op sneakers of een paar stevige boots. Eerst denk ik: ‘Pat kom op, je bent een vrouw en je bent jong, trek die hakken aan’ maar na drie stappen denk ik ‘laat maar!’.

Dankjewel Patty voor je gastvrijheid en inspiratie!

 

Lees ook:
De kast van #1 – Anke
De kast van #2 – Eef
De kast van #3 – Anneke

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties
M.Martens

Boeiend om te lezen, m.a.w. je hebt er wat aan!!!!!!

    Kim Meijers

    Leuk om te horen Miets! Dankjewel.

KimMeijers.com maakt gebruik van functionele cookies die nodig zijn voor de werking van de website en cookies voor social media (sharing + tonen Instagram posts). Pagina statistieken worden anomiem opgeslagen in Google Analytics. Voor meer informatie zie het privacy statement.