Hoe bevalt de fashion Detox?

Fashion detox \ fashion \ shopping \
Hoe bevalt fashion detox header

We zijn over de helft! Over de helft een fashion detox van drie maanden. Begin augustus begon ik samen met bestie Anke aan onze detox. In onze eerder blog leggen we uit waarom. Na het lezen van dit inspirerende verhaal besloten er nog wat dames mee te doen. En daar zijn wij natuurlijk enorm blij mee want hoe meer zielen hoe kleiner het leed. Maar is er wel leed? Of geeft zo’n detox rust? We vertellen het je in deze blog.

 

De eerste maand zonder shoppen!

Dit schreef Anke toen de eerste maand detox erop zat. Inmiddels heeft ze drie weken vakantie genoten onder de Spaanse zon, genoten van het eten en drinken daar en moeten afzien in de mooie winkelstraten … Of ze nu nog zo positief zou schrijven weet ik niet maar dit waren haar eerste bevindingen:

Het begon met wat fashion gerelateerde drama’s. Want, zal je net zien, je bedenkt drie maanden geen kleding te gaan kopen breekt de hak van je favoriete zwarte pump af! Gelukkig had ik nog een paar oude zwarte pumps ergens in de kast liggen en deze heb ik maar weer eens tevoorschijn getoverd. Bij nader inzien zijn deze echt niet zo lelijk als in mijn gedachte.

Nog zo’n disaster; ik bleef met mijn nieuwe rode blouse achter klittenband hangen. Het zag eruit of ik in prikkeldraad had gehangen. Het was niet mijn fout, dus manlief heeft me een nieuwe rode blouse beloofd. Wel pas over twee maanden, jawel … pas over TWEE HELE maanden!

Maar voor de rest valt het echt reuze mee. De reclamemailtjes die dagelijks mijn mailbox bereiken, delete ik per direct. Zo kom ik ook niet in de verleiding. Het lijkt zelfs wel of ik meer kledingreclame ontvang dan daarvoor. Of ben ik me er nu extra van bewust?

 

“DE RECLAMEMAILTJES DIE DAGELIJKS MIJN MAILBOX BEREIKEN, DELETE IK PER DIRECT”


Ik heb zelfs nog meer kleding weggedaan uit mijn kast. Daar werd ik bij nader inzien toch niet zo blij van. Het ruimt lekker op, het overzicht wordt beter en er hangen nu alleen maar favorieten in mijn garderobe. Ook de kast van mijn dochter heb ik onder handen genomen. Die is nu gereduceerd tot een klein rekje met leuke jurkjes. En ze is nog steeds een vrolijke baby dus ik denk dat zij er ook blij mee is en daarmee ontzettend veel op haar moeder lijkt ;o)

Nog 1,5 maand te gaan; ik hoop dat die net zo vlekkeloos gaan. Heb wel dat stomme klittenband-ding weggegooid, tegelijk met mijn rode blousje. Afscheid nemen van dat exemplaar deed even pijn! Maar wat in het vat zit …

Fashion detox kapotte broek

Fashion drama’s tijdens de detox …

 

Het ging goed totdat …

Ook bij mij voltrok zich een klein drama. Toen ik op mijn hurken ging zitten om een mooie foto van onze trouwe viervoeter te maken leek het even of mijn favoriete jeans scheurde. Helaas leek het niet alleen zo, mijn lievelings denim had zijn beste tijd gehad … Om te janken natuurlijk als je net aan je fashion detox begonnen bent. Het zette me wel aan het denken. Want het is niet zo dat ik verder geen spijkerbroek in mijn kast heb liggen maar wat maakt die ene broek dan mijn favoriet? Het is goed om daarbij stil te staan en deze criteria mee te nemen als ik in november een nieuwe jeans kan gaan kopen. Want het zoveelste broekje kopen is niet erg zinvol en duurzaam (oké, wel leuk misschien).

Verder had ik een gevoel van rust in augustus. Niet elke keer bezig zijn met een mooi, betaalbaar en vooral ‘onmisbaar’ nieuw kledingstuk. Heerlijk. Het gevoel van ‘over een tijdje mag ik weer, nu even niet’ staat me wel aan. Het maakt creatief. Het herontdekken van mijn eigen kleding en het maken van nieuwe combinaties is leuk. Ook vind ik het te gek om een ‘inmiddels saaie outfit’ te pimpen door er eens andere accessoires bij te dragen.

“OVER EEN TIJDJE MAG IK WEER, NU EVEN NIET”

Ik nam me voor om zo’n detox terugkerend in te lassen. Drie maanden niet shoppen, een maand wat nieuwe aanwinsten scoren en weer terug naar een shopstop … Maar de laatste week ging het me wat minder makkelijk af. Ik ging shoppen met een klant en dat ging nog prima. Zo gefocust op mijn klant, kon ik niet eens voor mezelf kijken. Maar toen ik ging winkelen met en voor mijn moeder zag ik links en rechts toch wel wat leuks en moest ik een ongelooflijk mooi kanten blousje laten hangen … En daar had ik écht moeite mee! Of ik me dus aan een terugkerende detox kan gaan houden betwijfel ik.

 

Fashion detox blousje laten hangen
Dit te leuke blousje moest ik laten hangen.

Tot vorige week konden we nog best met onze zomergarderobe vooruit. De Indian summer deed goed z’n best! Nu het seizoen gaat wisselen zie ik wel weer een nieuwe uitdaging. Sommige winterkleding draag ik inmiddels al een paar jaar en daar ben ik dan best klaar mee. Ik ben toe aan wat nieuwe en vooral spannende aanvullingen zodat de wat saaie en minder goed matchende items het veld kunnen ruimen. Omdat ik niet meteen aan het kopen kan slaan kan ik wel goed nadenken over wát ik dan graag als nieuwe aanwinsten zou willen aanschaffen. Dat zie ik dan wel weer als een positief pluspunt. Soms zijn bepaalde kledingstukken veel te snel gekocht en eindigen ze na een half seizoen al in de zak van Max. En dat is best zonde. Het is tijd om dat anders te gaan doen.

Al met al, zo’n detox is best nog wel een win-win situatie!

 

Andere ervaringen

Naar aanleiding van het lezen van de Fashion Detox aftrap sloten er maar liefst drie dames aan bij onze shopstop. Super leuk! Ik vroeg hun naar hun ervaring:

Irma: “Op zich vind ik het lekker rustig, even niks hoeven en kunnen zoeken. Ik krijg een goed overzicht van wat ik mis in mijn garderobe deze winter. En ik kijk beter naar wat ik met elkaar kan combineren. Oude kleding heb ik in een aparte box gedaan. En van een paar oude truien ga ik een rokje en jurkje maken voor mijn twee kleine dames. De patronen liggen klaar nu alleen nog ff tijd zoeken!”

Maartje: “Voor mij is deze fashion detox meer een algemene koop detox. Dus ook geen prullenspullen en make-up etc. Mijn doel is om vooral wat bewuster om te gaan met het aankopen van dingen en dit helpt dan wel. En hoewel ik genoeg heb, besef ik dat deze detox net zo voor de herfst echt een onhandig moment is. Juist nu betekent dat niet het doordragen van wat je al had maar omschakelen naar je oude garderobe zonder verfrissende nieuwe items. En dat is voor mij best een dingetje. Zo nu en dan stuur ik Kim een foto van iets moois met de tekst #fashiondetoxsucks. Maar ik kan wel concluderen: spijkerbroeken heb ik meer dan genoeg en sneakers ook zoals je wellicht hebt gezien in een eerdere blog over mijn verzameling.”

Corrie: “Deze detox laat me mijn huidige kleding weer herontdekken. Ik ben weer bewust van wat er in mijn kast hangt en het dwingt me daar opnieuw naar te kijken en om oude stukken weer nieuw leven in te blazen. Daar is niks mis mee. Maar met panty’s heb ik wel een dingetje want zelfs de dure Oroblu trek ik nog kapot. Of er staat teveel spanning op zodat er automatisch luchtgaten op kruishoogte ontstaan. Mag ik deze wel nieuw kopen?”

 

Nog een maand te gaan

Volgende week is het alweer 1 oktober en hebben we nog maar een maand te gaan met onze detox. Zelfs de witte gympen die mijn uitzondering waren deze detox zijn nog niet vervangen. Dus misschien red ik dat nóg wel een maand. Al is het als stylist natuurlijk geen porem om op van die afgetrapte sneakertjes te blijven rondlopen … Maar ja, ik ben ook maar een mens en heb de juiste sneaker gewoonweg nog niet gevonden.
Zoals aangegeven ga ik in oktober mijn eigen onderzoekje doen naar tweedehands kleding en de shops in mijn omgeving. Ik ben benieuwd! To be continued …

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties
Miets

Knap van jullie!!
Een maandje nog!!
Gaat zeker lukken!!

    Kim Meijers

    Dank je! Ik denk wel dat het ons gaat lukken maar het begint wel te kriebelen zo met de verandering van het seizoen ;o)

KimMeijers.com maakt gebruik van functionele cookies die nodig zijn voor de werking van de website en cookies voor social media (sharing + tonen Instagram posts). Pagina statistieken worden anomiem opgeslagen in Google Analytics. Voor meer informatie zie het privacy statement.