Blog

De juiste panty … Weet jij het?

blog panty fashion

Panty’s, een noodzakelijk kwaad. Alleen rokjes en jurkjes dragen als het mooi weer is, is in Nederland wel een beetje sneu … Drie weken per jaar zouden we deze té leuke items dan kunnen dragen. Dood sund! Willen we aan deze kant van Europa ons vrouwelijk stylen in been onthullende kleding zullen we echt aan de panty moeten. En dat is niet per sé een straf maar wel een gevalletje ‘hogere wiskunde’ als je het mij vraagt. Al die opties, soorten en verschillende deniers … Het assortiment wordt steeds groter en het overzicht steeds kleiner …

Want wat is nou de juiste panty? Je kunt je outfit er ongelooflijk elegant mee maken maar ook zo allememaggies mee vergallen.

Ik heb al heel wat verschillende panty’s de revue laten passeren. Allerlei verschillende deniers, uitvoeringen en prijsklassen heb ik in mijn panty-opslag liggen. Helaas ben ik er nog steeds niet achter wat nou de fijnste of beste panty is. Of welke het mooiste staat.

Dit is ook nog eens outfit-afhankelijk natuurlijk …

 

Blij… YAY!

Waar ik blij van word, is dat de panty weer een hot item is. Netpanty’s, stippen er is vanalles mogelijk. Ik zag laatst de te gekke combi van een netpanty onder een versleten jeans met grote gaten. Zeker voor dames die niet te veel bloot willen laten zien maar wel dol zijn op die enorm versleten look is dit een uitkomst.

Blog panty met stippen fashion jeans

bron: Pinterest

De ‘not done’ panty

Wat in mijn opinie echt NOT done is, is in de zomer panty’s dragen … Tot mei kan het nog  maar dat is wel afhankelijk van de temperatuur natuurlijk. Is de temperatuur een twijfelgevalletje? Kies dan voor een panty met een motiefje of ga voor een subtiele netpanty, dan draagt deze iets bij aan je outfit en is zodoende functioneel. Lopen de temperaturen op tot zo’n  20ºC dan kan de panty echt niet meer. En dan is het heel eenvoudig: wil je je benen om welke reden dan ook niet laten zien? Kies dan voor een luchtige zomerbroek of een lange rok. Hierin kun je minstens net zo stylish en zomers verschijnen!

Waar ik ook echt moeite mee heb zijn slechte (of te kleine) panty’s die naar boven toe steeds dunner worden. Heb je wat stevigere benen en combineer je dit met een kort rokje en platte schoenen, dan doe je jezelf mijns inziens echt heel erg te kort!

Het komt je figuur simpelweg niet ten goede … Sterker nog je benen lijken vele malen voller dan ze zijn. Een panty die naar boven toe steeds dunner wordt accentueert het feit dat onze benen naar boven toe breder worden. Dit is een feit maar dat hoeven we niet te onderstrepen lijkt me zo. Kies een panty die mooi verdeeld over je benen zit. Vind je van jezelf dat je echt volle benen hebt kies dan sowieso voor een rokje dat tot over het breedste deel van je been valt.

Flatjes zou ik in combinatie met een panty niet dragen, kies dan voor een sneaker of een mooie nette schoen en dan het liefst een met iets van een hakje. Met een lekkere hak of goede laars ben je altijd safe!

Dan nog een gevalletje ‘ik zou het niet doen’: Panty & peep-toe … Een peeptoe zegt het al: piep-teen. Hallo teen! Dus niet: Hallo panty … Wil je toch graag wat warmere benen en peeptoe’s dragen? Ga dan op zoek naar de panty’s die speciaal gemaakt zijn voor de peeptoe-schoen. Een panty zonder het teenstuk dus…

 

Huidskleurige panty

Dit is echt een dingetje … Eigenlijk zou ik er alles aan doen om een huidkleurige panty te vermijden maar goed, ze zijn er niet voor niks. Ik begrijp ook dat er mensen zijn die ze echt wél willen dragen (al kan ik nu even geen goede reden bedenken). Het advies luidt, kies er 1 die heel goed matcht met je eigen huidskleur. Te licht is heel lelijk en donkerdere benen dan handen en gezicht is ook geen porem. Neem even de moeite om de voorbeeldstukjes over je handen te trekken en doe dit bij een aantal merken, de kleurenrange per merk verschilt nogal.

Ken je die huidskleurige panty met enorme glans … Niet doen … gewoon: n i e t  d o e n !

 

Motiefjes, netpanty en naadpanty.

I love it! Maar weet hoe je het draagt.
Motiefjes: Ook hier geldt, heb je wat vollere benen en hou je van motiefjes, let dan op dat het motief niet breed uitloopt naar boven. Kies dan óf voor een langere rok óf een panty zonder motief. En vermijd horizontale lijnen al helemaal als je geen spillebeentjes hebt. Verder doe je er goed aan om je outfit een beetje rustig te houden als je je benen in een druk motiefje hult.

Netpanty’s: YAY ze zijn er weer! Het stond voor ordinair en je moet inderdaad een beetje opletten maar het kan echt te gek zijn. Gebruik dit item dus sophiticated! Maak er een hele sjieke outfit wat spannender mee, draag ‘m onder een gaten-jeans (eerder genoemd) of combineer stoer met een dikke sweater-jurk en stevige boots. Ga niet voor de naaldhak, lerenrokje en croptop want dan is de kans groot dat je valt in de categorie ordinair.

Naadpanty: Prachtig! Let ten alle tijden op dat je naad recht loopt. En mijn advies, draag een mooie kokerrok. Ga niet te kort, dat kan je stijl goedkoop maken.

Blog netpanty fashion jeans

bron: Pinterest

En dan de denniers…

Tja dat denier gedoe vind ik echt een dilemma. En ik ben er nog steeds niet helemaal over uit hoe je nou de juiste keuze maakt. De stof van je jurk of rokje is gedeeltelijk bepalend, de temperatuur heeft een behoorlijke stem maar ook de gelegenheid is van belang bij de juiste keuze. Ik heb hierop dus nog geen eenduidig antwoord. Sorry, ook ik had gehoopt nu met hét verlossende antwoord te kunnen komen.

Maar laten we beginnen met deze spelregels:

  • Voor de lente/herfst kies je voor 30 – 40 denier
  • En voor de winter kies je voor 50 – 80 denier
  • Een dikke matte panty (Opaque) is alleen voor de echt heel koude dagen.

Omdat dit antwoord nog verre van volledig is ga ik verder op onderzoek uit. Dan neem ik meer praktische zaken van de panty mee. Want het feit dat we er altijd vetrollen in krijgen waarvan we het bestaan niet eens wisten is ook studie-waardig. En dan hebben we nog niet gesproken over hold-ups en de figuurcorrigerende panty. Wordt vervolgd dus!

Hopelijk kun je met deze tips je outfits al tot een stylish geheel maken en de show stelen met je in panty gehulde benen.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vrienden
Deense Kroon Leukerecepten.nl banner vrienden van KimLeukerecepten.nl

KimMeijers.com maakt gebruik van functionele cookies die nodig zijn voor de werking van de website en cookies voor social media (sharing + tonen Instagram posts). Pagina statistieken worden anomiem opgeslagen in Google Analytics. Voor meer informatie zie het privacy statement.