Mijn eerste ervaring in het vak

mode \ fashion \ personal styling \
Carina van der Kloet styling salon personal styling

In mei deed ik bij Carina Personal Styling mijn allereerste ervaring op in het vak. Ik mocht Carina van der Kloet assisteren bij haar ‘Styling Salon’ aan huis. Een kans die ik met beide handen heb aangegrepen.

Twee keer per jaar organiseert personal stylist Carina van der Kloet, Carina’s Styling Salon bij haar aan huis. Hierbij biedt ze haar klanten en andere geïnteresseerden de kans om mooie items te shoppen. Dit is kleding van kleinschalige ontwerpers maar ook mooie tweedehands fashion. Hierbij geeft ze persoonlijke adviezen.

In de zoektocht naar mijn opleiding mailde ik meerdere personal stylistes over hun studie en achtergrond. Zodoende weet Carina van mijn interesse in het vak en heeft ze mij benaderd met de vraag of ik interesse had haar te assisteren tijdens de salondagen. Ik was direct erg enthousiast.

 

Geen ervaring

Ondanks mijn, inmiddels jarenlange, interesse in mode heb ik me niet eerder in het modevak begeven. Ik had dan ook niet veel meer ervaring opgedaan dan zelf tussen de rekken rondstruinen voor items ‘to die for’. (en die zijn er nogal wat kan ik je zeggen ;o)

‘MEER ERVARING DAN ZELF TUSSEN DE REKKEN RONDSTRUINEN HAD IK NIET’

Tijdens mijn school en studie werkte ik altijd in de horeca. Ik ben van het type ‘aanpakken’. Stilstaan is niks voor mij. De enige kledingwinkel waar ik ooit solliciteerde wees me af op basis van mijn iets te eerlijke mening die in strijd zou kunnen zijn met de verkoop. Tja ik laat je liever met lege handen naar buiten gaan dan met een te krappe broek  … Eerlijkheid duurt het langst is mij geleerd. Zo vertelde iemand mij ooit in de winkel dat bij eventueel krimpen van een vest de rits mee zou krimpen. Yeah right en de paashaas bestaat ook. Not my style! Maar dat terzijde.

 

Lets get started

Na een telefonisch kennismakingsgesprek met Carina besloten we een samenwerking aan te gaan. Omdat Carina in Amsterdam woont, en ik in Eindhoven, was een ‘live’ ontmoeting voor de salondagen een beetje lastig. We hadden beide een goed gevoel en daar hebben we op vertrouwt.

Op zaterdag 13 mei ging ik al vroeg naar Amsterdam zodat Carina en ik even de laatste dingetjes konden doornemen. Aangekomen in een fijne Amsterdamse straat loop ik een sfeervol huis binnen dat, met wat aanpassingen, is ingericht tot luxe winkel. Het ziet er gezellig & fashionable uit. Een plek waar klanten zich op hun gemak zullen voelen.

Carina's styling salon

We hadden de rollen duidelijk verdeeld van tevoren. Ik ben tenslotte niet de stylist en Carina wel. Zij heeft haar klanten geadviseerd en ik heb me bezighouden met de zaken er omheen. Gasten ontvangen, voorzien van een drankje, de kledingrekken netjes en aantrekkelijk houden, items eventueel aanvullen of andere maten uit de voorraad halen. Het was gezellig druk maar niet té druk waardoor ik ook regelmatig mee kon kijken. En dat was echt heel leerzaam.

Ik vond het bijzonder om te zien hoe Carina bij de verschillende persoonlijkheden iedere keer andere, passende, items uit het rek wist te pakken. Ze wist zo nu en dan een klant uit haar comfortzone te halen en aangenaam te verrassen met iets wat deze dame zelf nóóit uit het rek had gepakt. Ik ben onder de indruk ben van de match die Carina met haar klanten heeft waardoor er veel wederzijds vertrouwen is.

 

Ogen geopend maar ook onzeker

Deze twee dagen vol indrukken hebben mijn ogen geopend maar maakte me ook een beetje onzeker. Met mijn ogen geopend bedoel ik dat Carina mij diversiteit liet zien. Andere combinaties en kleuren dan waar ik altijd naar neig kunnen verrassend mooi zijn. Niet alleen verschillende persoonlijkheden vragen om verschillend advies maar ook bij dezelfde soort persoonlijkheden kan het advies flink variëren. Door andere huidskleur, haarkleur of lichaamsbouw kunnen twee dezelfde types toch om een heel andere look vragen om uiteindelijk dezelfde kracht uit te stralen.

Deze openbaring maakte me ook onzeker. Kan ik dat ook? Is dit te leren? Snap ik het wel? En deze laatste vraag stelde ik mezelf ook omdat mijn smaak soms anders is als die van Carina. Hierdoor vroeg ik me af: zie ik het dan niet? Inmiddels besef ik me dat het niet erg is dat ik niet alles ‘zie’. Iedereen heeft een eigen stijl. Daarom gaan er mensen naar de ene stylist en gaan andere mensen weer naar een andere stylist. En daar is niks mis mee. Zo kies je ook een kapper die bij je past. Inmiddels ben ik er weer van overtuigd dat je de basis kunt leren door veel te kijken, te observeren en te oefenen.

Het was een super leerzaam weekend. Heerlijk om zo met kleding en mensen bezig te zijn. Het goede gevoel dat Carina en ik van tevoren hadden met betrekking tot onze samenwerking is bevestigd. We zijn beide dik tevreden over hoe de salondagen zijn verlopen. We blijken een aardig duo en na evaluatie hebben we dan ook besloten dat we vaker kunnen samenwerken. Wordt vervolgd dus!

Wil je meer weten over Carina Personal Styling? Neem een kijkje op haar website.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KimMeijers.com maakt gebruik van functionele cookies die nodig zijn voor de werking van de website en cookies voor social media (sharing + tonen Instagram posts). Pagina statistieken worden anomiem opgeslagen in Google Analytics. Voor meer informatie zie het privacy statement.