Blog

Ode aan de curves

Header_Curvy_Supermodel_ode_aan_de_curves

Kijk jij ook Curvy Supermodel? Ik kan niet anders dan dit programma enorm waarderen. Elk kilootje wat er bij mezelf aankomt vervloek ik maar oh la la, wat zijn deze curvy ladies mooi! En ze voldoen echt niet aan het ‘ideale’ plaatje (wat dat ook moge wezen) maar een vrouw die trots is op zichzelf heeft een schoonheid waar geen enkel bedacht ideaal tegenop kan.

 

Beter laat dan nooit

Afgelopen maandag was de vierde aflevering van Curvy Supermodels en daarmee ben ik natuurlijk rijkelijk laat met mijn betoog over dit programma maar beter laat dan nooit. Want dames, het is tijd om onze rondingen te gaan omarmen. Als we recht hadden moeten zijn waren we wel als man geboren. Ik zeg hiermee niet dat een dame met rechte vormen niet goed is maar de mode-industrie vertelt ons wél dat de personen met goed gevulde billen en/of boezem níet voldoen. En van dat beeld wil ik af! Het is totaal geen afspiegeling van de samenleving. Er mag in modeland heel wat meer aandacht geschonken gaan worden aan diversiteit. En gelukkig wordt dit met kleine stapjes in gang gezet.

 

Curvy vs. straight

Nou denk ik dat nog een hoop dames denken; Curvy??? Ja Curvy! Dit is een vorm en niet per se een maat. Vergeet niet dat het beeld in alle modebladen en campagnes al lange tijd straight is. Meisjes van 1,85 met maatje 36 en weinig ronde vormen worden alsnog gevraagd af te vallen voor shoots of shows om een zo recht mogelijk lichaam te krijgen. Dit maakt de norm ongezond en ik vind dit een hele fijne stap in de goede richting. Ik ben blij met de aandacht die ‘een maatje meer’ en lichamen met ronde vormen nu krijgen door het programma Curvy Supermodel.

 

“CURVY IS EEN VORM,
GEEN MAAT”

 

 Ode aan de curves geselecteerde modellen

Screenshot van de tien geselecteerde dames

Gemiddeld de max

De gemiddelde damesmaat in Nederland is 42. En tot deze maat is er ongelooflijk veel kleding te vinden. Maar helaas voor de andere helft van de Nederlandse vrouwen, dus alle dames met een maat of wat groter dan 42, zijn er maar een paar winkels in het straatbeeld te vinden … En dat vind ik absurd!

Gelukkig is er online wel steeds meer kleding te krijgen en dan ook echt hele leuke fashion. Thank god! Maar het blijft een apart gegeven dat iets wat gemiddeld is in de meeste winkels de max is. Als je als curvy lady je rondingen volledig accepteert, word je er wel behoorlijk mee geconfronteerd dat de mode-industrie hier anders over denkt. Too bad!

 

Kostenplaatje?

Mij is ooit verteld dat dit alles te maken heeft met patronen. Tot maat 42 kan alles met hetzelfde patroon vervaardigd worden maar vanaf maat 42 moet er een nieuw patroon gemaakt worden en dat brengt kosten met zich mee. Allereerst weet ik niet of dit verhaal klopt maar het zou een logische verklaring kunnen zijn. Maar dan nog denk ik dan: Ja en? Het levert toch ook op? Ik denk dat er heel wat ‘plussize’ dames dolgraag in leuke kleding van Zara gespot zouden willen worden of in de mooie items van Vanilia of Sissy Boy.
Goed om eens uit te zoeken of dit ook daadwerkelijk de reden is of wat er anders achter zit. Wordt vervolgd!

 

“EEN TROTSE VROUW HEEFT EEN SCHOONHEID
WAAR GEEN ENKEL BEDACHT IDEAAL TEGENOP KAN.”

 

Wees trots!

Online en op social media zijn er een paar prachtige dames die zich al langer bezighouden met body positivity. Ze durven zich te laten zien en doorbreken taboes. Door hun zelfvertrouwen en inzet vind ik ze een voorbeeld voor anderen. Eigenlijk van de zotte dat dit bijzonder is gezien de gemiddelde maat in ons land. Maar toch, ik ben blij dat deze dames zich zo durven te laten zien. Ze zijn enorm het volgen waard en ik durf te wedden dat het jou ook stiekem wel een beetje laat inzien dat je best eens wat trotser mag zijn op je eigen lichaam. Curvy, klein, groot, smal, dik, recht … wees trots, je mag er zijn!
(Note to myself as well ;o)

Check deze curvy self love bloggers:
Edith Dohmen
Mayra Louise
Lottie Mae Jones
Marianne Nykjaer

 

Online shops maat > 42:

Violeta by Mango
Juna Rose
Belloya
Peter Hahn
Zizzi
Zalando
Wehkamp
Asos Curves
Promiss

 

Stay tuned

Curvy Supermodel is een realityserie waarin onder leiding van Anna Nooshin gezocht wordt naar hét nieuwe curvy topmodel van Nederland. De modellen in deze reeks proberen zichzelf iedere aflevering te overtreffen en de jury te laten zien dat zij met recht kans maken op de titel ‘Curvy Supermodel 2018´! De jury bestaat naast Anna Nooshin uit curvy topmodel Daniëlle van Grondelle, topfotograaf Nigel Barker en stylist JeanPaul Paula.

Jury Curvy Supermodel

Elke maandagavond te zien om 20:30 uur op RTL5

 

Zo! Nu pak ik weer een lekker stukje Tony Chocolony, wat ik er morgen weer af fiets. En zo hou ik mijn curves, gezondheid en guilty pleasures prima onder controle!

 

 

 

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vrienden
Leukerecepten.nl banner vrienden van KimLeukerecepten.nl

KimMeijers.com maakt gebruik van functionele cookies die nodig zijn voor de werking van de website en cookies voor social media (sharing + tonen Instagram posts). Pagina statistieken worden anomiem opgeslagen in Google Analytics. Voor meer informatie zie het privacy statement.