Blog

MIJN VIER GROOTSTE STIJLICONEN

stijliconen_header_blog

Ken je dat? Dat je iedere keer weer van je sokken geblazen wordt door de fantastische outfits van bepaalde dames? Ik heb het dan over celebrities, beroemdheden die professioneel gekleed worden en/of die van hun uiterlijk hun werk en handelsmerk hebben gemaakt. Het is niet realistisch om van onszelf te verwachten dat we dagelijks met zoveel stijl en flair de deur uitgaan, maar dat maakt deze vrouwen niet minder inspirerend. Een beetje afkijken kan geen kwaad toch? Imitation is the sincerest form of flattery, after all!

‘IMITATION IS THE SINCEREST FORM OF FLATTERY, AFTER ALL!’

[Helaas is het beeldmateriaal van deze dames niet rechtenvrij. Ik ondersteun mijn verhaal met collages van outfits en linkjes naar hun fanpagina op Instagram. Pagina’s die vooral gericht zijn op de looks van deze dames; inspiratiebronnen ten top als je het mij vraagt!]

MIROSLAVA DUMA

Deze kleine Russische is een grootheid op modegebied. Met een master in internationale bedrijfsvoering van een prestigieuze universiteit in Moskou op zak maakte ze naam en faam als modejournaliste, ondernemer en modefiguur. Eerst als redacteur bij Harper’s Bazaar Rusland, daarna als oprichter van Buro 24/7; een online magazine over mode en lifestyle. Haar internationale doorbraak heeft ze te danken aan street style-foto’s van haar op populaire blogs zoals The Sartorialist. Maar wellicht ken je haar vooral als ambassadeur van een juwelencampagne van Chanel. De Financial Times omschreef Miroslava Duma in 2014 als een ‘grootmacht’ in de mode-industrie. (Bron: Wikipedia)

stijlicoon_miroslava_outfits

Ik kwam haar per toeval tegen op Pinterest en raakte verknocht aan haar looks. Helaas is ze op dit moment niet in al te beste gezondheid en wordt ze niet meer zo vaak street style wise op de gevoelige plaat vastgelegd, er is gelukkig veel beeldmateriaal waar we ons aan kunnen verlekkeren en dat als fantastische inspiratiebron kan dienen. Echt een dikke shout-out naar deze stijlvolle dame!

Check de fanpagina op Instagram van Miroslava Duma

VICTORIA BECKHAM

Het schijnt dat de voormalige Posh Spice geen prijs voor sympathiekste vrouw krijgt, haar gezicht staat dan ook op veel foto’s op onweer. Naar eigen zeggen is ze een ‘ugly laugher’, dus dat nemen we dan maar voor waarheid aan. Haar looks daarentegen … die trekken alles recht. Ze is niet alleen bekend als een van de vijf zangeressen uit de Britse meidengroep de Spice Girls (waarin ze de rol had als ‘de chique’ vandaar de naam Posh Spice), ze is ook de vrouw van voormalig profvoetballer David Beckham en ze heeft inmiddels haar sporen meer dan verdiend als modeontwerpster. Met haar modelabel, dat haar eigen naam draagt, behoort ze inmiddels tot de gelauwerde elite.

stijlicoon_victoria_outfits

Haar eigen kledingstijl is basic, klassiek en elegant. Het is de eenvoud die het ‘m doet, ze draagt niet veel accessoires en laat vooral een statement zonnebril haar gezicht sieren. Ze durft kleur te dragen en ik hoef je niet te vertellen dat mij dat enorm aanspreekt. Lachen mag dan voor mevrouw Beckham zwaar overrated zijn, ik word wel degelijk heel blij van je kleding Victoria!

Check de fanpagina op Instagram van Victoria Beckham

SARAH JESSICA PARKER ALIAS CARRY BRADSHAW

Deze actrice speelde de geweldige hoofdrol in de serie en gelijknamige films Sex and the City, waarvoor ze maar liefst vier keer een Golden Globe en een Emmy Award kreeg. Behalve van de verhaallijnen en personages in deze serie geniet ik ook enorm van de outfits. Zowel de serie als beide films heb ik meer dan eens verslonden en ik likte vooral mijn vingers af bij de looks van hoofdrolspeelster Carry. Maar eigenlijk is Sex and the City in alles een meesterwerk. De uitwerking van de vier totaal verschillende personages qua stijl, woning, uitspraken, partners, lifestyle … Het is in een woord fabulous!

stijlicoon_SarahJessica_outfits

Onlangs keek ik de eerste film weer op Netflix en dat was een zeldzaam moment waarop ik mijn slechte geheugen dankbaar ben, want de film was weer bijna helemaal nieuw voor me en ik genoot wederom volop van alle drama, humor en bovenal de looks!

Ik kijk nu al uit naar het vervolg van deze serie, waarvan half januari bekend werd dat-ie er gaat komen en wel onder de titel: And just like that … Een uitspraak die je als liefhebber van de serie niet onbekend voor zal komen.

Check de fanpagina op Instagram van Sarah Jessica Parker

KONINGIN MÁXIMA

Apetrots ben ik op het feit dat ons kleine landje door een ware stijlkoningin vertegenwoordigd wordt! Máxima Zorreguieta, de sprankelende Argentijnse echtgenote van koning Willem-Alexander, heet sinds haar huwelijk officieel Máxima, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, mevrouw van Amsberg: of koningin Máxima der Nederlanden for short. Maar eigenlijk behoeft deze geweldige vrouw niet veel uitleg. Ze is elegant en op z’n tijd stoer. In elke omgeving weet ze op gepaste wijze te stralen. Zelfs bij de dodenherdenking kan ik me vergapen aan haar outfit.

Voor zo’n koningin niets dan het beste natuurlijk, ook wardrobe wise. Veel van haar outfits komen uit België en Italië. Jan Taminiau is een van de weinige Nederlandse ontwerpers die voor haar aan de slag mocht: eerst maakte hij het opmerkelijke postzakjasje tot een groot succes, later was Máxima in zijn (inmiddels) iconische koningsblauwe japon het veelbesproken middelpunt bij de kroning van haar echtgenoot. Andere Nederlandse ontwerpers die haar mochten kleden, zijn Claes Iversen en La Dress. (lees er hier meer over)

stijlicoon_Máxima_outfits

Anyway, Nederlands ontwerp of niet, haar ene outfit is nog mooier dan de andere. Máxima houdt van mode, durft kleur te dragen en ze verdient alle lof voor het meer dan eens dragen van een kledingstuk, of dat nou van haarzelf of haar schoonmoeder prinses Beatrix is. Ze laat prachtig zien hoe je met een aangepaste taillering of vernieuwend verfje outfits een nieuw leven inblaast. En waar kleding vandaan komt, is voor haar niet van het allergrootste belang: ook ketens als Zara worden niet geschuwd. Je begrijpt wel wiens styliste ik graag zou willen zijn!

Bovendien steekt ze (onbewust) de Hollandsche vrouw een hart onder de riem, want ondanks haar Zuid-Amerikaanse roots heeft deze prachtvrouw eerder Hollandse dan Spaanse maten. Over haar exacte kledingmaat wordt niet gesproken, maar ik vermoed dat die vergelijkbaar is met de gemiddelde maat van de Nederlandse vrouw (haar schoenmaat is in ieder geval 42). Daarmee is ‘onze Max’ een sprekend voorbeeld van wat goede styling en slimme kledingkeuzes voor je doen. We kunnen er allemaal vorstelijk uitzien, als we willen!

Check de fanpagina op Instagram van Máxima

De gemene deler

Zoals je ziet, heb ik niet direct een voorkeur voor één stijl, maar zit de aantrekkingskracht ‘m voor mij in het feit dat een stijl klopt en in veel verschillende outfits terugkomt. De algemene overeenkomst is wel dat er veel kleuren, mooie materialen en vormen aan te pas komen. En daar ontbreekt het bij alle vier de dames niet aan!

Heb jij een foutje in mijn blog gespot? Ondanks zorgvuldig nalezen kan dit gebeuren, laat het me weten!

Heb je vragen of opmerkingen stel ze hieronder of direct aan mij. Jullie vragen zijn mijn inspiratiebron!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reacties
Miets Martens

Cool!! Fijn dat je weer terug bent!!

Vrienden
Deense Kroon Leukerecepten.nl banner vrienden van KimLeukerecepten.nl

KimMeijers.com maakt gebruik van functionele cookies die nodig zijn voor de werking van de website en cookies voor social media (sharing + tonen Instagram posts). Pagina statistieken worden anomiem opgeslagen in Google Analytics. Voor meer informatie zie het privacy statement.