Blog

Vragen, aannames en andere clichés

vragen aan een personal stylist

Als ik vertel dat ik personal stylist ben dan schieten ogen van onder naar boven en weer terug. Tja… dat is iets waar ik mee zal moeten dealen. Het maakt me natuurlijk heel bewust van mijn voorkomen, gewoon een kloffie uit de kast trekken is er niet meer bij. Doe ik dat wel dan hoop ik maar dat ik geen bekenden tegen kom en anders hou ik heel wijs mijn mond (een van de zeldzame keren dat ik mijn mond hou …). Als stylist krijg ik vaak dezelfde vraag of merk ik dat mensen aannames doen. In deze blog zal ik wat clichés uit de weg ruimen.

Wat ik aan heb is vast niet goed.

Er is maar weinig fout. Ik heb zelf jaren niet geweten wat er écht bij me past. Ik snap dat veel mensen dit niet goed weten. Ik bekijk anderen dan ook niet kritisch. Natuurlijk zie ik wat er eventueel beter zou kunnen, daar ben ik de vakidioot voor. Beroepsdeformatie heet zoiets toch?!
Het allerbelangrijkste is dat jij je goed voelt en als je dat uitstraalt, wie ben ik dan nog om je kritisch te bekijken…

Naar welke winkels ga jij altijd?

Ik heb geen vaste adressen. Natuurlijk heb ik favorieten voor mezelf en zijn er fijne winkels om met klanten naartoe te gaan. Maar winkels met prijsafspraken, nope, die heb ik (nog) niet, daarvoor is mijn klantenkring veel te divers. De stijl, maat en vorm van elke klant is anders en daar zoek ik winkels bij uit. Daar komt nog bij dat het ene seizoen de ene winkel heel geschikt en het ander seizoen de andere … Dus het antwoord op de vraag zal voor iedere klant en ieder seizoen anders zijn.

Een personal stylist is alleen voor the rich and famous.

Nee hoor helemaal niet. Natuurlijk zijn er veel bekende mensen die een stylist hebben en dan vooral voor de keren dat ze in het openbaar moeten verschijnen. In zo’n functie is dat natuurlijk heel handig. Ook zijn er zeker goed bedeelde mensen die hun garderobe aan een specialist over laten. Maar iedereen kan veel winst halen uit het advies van een stylist. Daarvoor hoef je niet je garderobe jaar in jaar uit te laten beheren of elke seizoen een personal shopper op pad te sturen.

‘Tel je miskopen en eendagsvliegen eens bij elkaar op’

Het is wél waar dat advies geld kost en dat lijkt misschien veel maar tel eens al je miskopen en eendagsvliegen bij elkaar op. Deze gaan tot de verleden tijd behoren dus op lange termijn levert het je, behalve er elke dag goed uitzien en zelfvertrouwen, ook financieel iets op.

Jij weet altijd wat je aan moet.

Haha, ja dat zou je wel denken hè?! Ook ik ken gelegenheden en weersomstandigheden waarbij ik het niet helemaal goed weet. Ik speel dan meestal wel op safe. In die zin, als ik weet dat wat ik aan heb mij goed staat qua kleur en vorm, dan is under- of overdressed zijn al een heel stuk minder erg. Voor feestjes pak ik nog weleens flink uit en dan ben ik weleens overdressed. Ach ja, ik ben mijn eigen visitekaartje dus ik mag best een beetje opvallen!

Wat móét ik dit seizoen in mijn kast hebben hangen?

Styling gaat niet per definitie over trends. Natuurlijk kijk ik in de magazines en hou ik de mode bij maar jouw stijl is daar niet afhankelijk van. Meewaaien met elke trend geeft je weinig identiteit. Jouw stijl wordt bepaald door wie jij bent, wat je doet, waar je van houdt en wat je wil uitstralen. Als daar een trend op aansluit dan is dat mooi meegenomen maar je basis zou heel wat jaartjes mee mogen gaan en dan heb je weinig aan een kast vol trendgevoelige items. Daarbij adviseer ik altijd om alleen met de trends mee te gaan die écht bij je passen.


‘Meewaaien met elke trend geeft je weinig identiteit.’

Is het niet moeilijk om je eigen stijl los te laten?

Voor het overgrote deel laat ik mij leiden door de wensen van mijn klant. Wat is zijn of haar stijl, waar houdt deze persoon van en wat is de gewenste uitstraling? Ook vraagt elk figuur naar een geheel eigen kijk. Bij de (kleur)analyse zie ik wat er wel en niet staat en luister ik goed. Het is natuurlijk mijn taak om jou als klant te verrassen dus ik zal je ook altijd een beetje uitdagen en soms stel ik juist iets voor waarvan je altijd dacht dat het echt niks voor jou zou zijn.
Volledig mijn eigen smaak loslaten is moeilijk, ik kan mijn klanten niet iets voorstellen wat ik spuuglelijk vind. Je zult bij de mensen die ik style altijd een klein vleugje Kim kunnen ontdekken maar daarin vindt iedereen zijn eigen weg. Ik creëer geen kopieën van mezelf.

Heb jij nog een brandende vraag voor mij? Stuur me dan gerust een mailtje. Wie weet kan ik nog wat aannames en misverstanden uit de weg ruimen.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 reacties
Jeanny Smeets

Leuke foto van jou Kim!
Zou jou zo vragen als personal stylist. Maar dat zullen meer vrouwen gaan zeggen na dit inspirerend verhaal.
Succes!
Groetjes, Jeanny

    Kim Meijers

    Dank je Jeanny, je weet me te vinden ;o)

Corrie

Superleuk stukje Kim!

    Kim Meijers

    Dank je Corrie!

Miets Martens

Je blog is heel verfrissend en positief!!
Ik lees ze altijd erg graag!
Zie mama Mieke weer gauw en dan bekijk ik haar met ‘n heel andere blik dan vroeger omdat ik weet dat jij haar vast zult adviseren in haar kledingkeuze.
Ga zo door!!
Gr.
Miets.

Vrienden
Deense Kroon Leukerecepten.nl banner vrienden van KimLeukerecepten.nl

KimMeijers.com maakt gebruik van functionele cookies die nodig zijn voor de werking van de website en cookies voor social media (sharing + tonen Instagram posts). Pagina statistieken worden anomiem opgeslagen in Google Analytics. Voor meer informatie zie het privacy statement.