YAY! Onze detox zit erop …

garderobe \ Fashion detox \ shoppen \ fashion \
Einde_fashion_detox_header

Onze fashion detox van drie maanden zit erop. We did it! Ik kreeg direct appjes van de andere dames met hun nieuwe aanwinsten. Dik verdiend ladies! Want voor ons ‘fashionlovers’ is drie maanden geen kleding kopen best een dingetje. Het ging ons de eerste twee maanden niet slecht af. Dat kon je in onze vorige blog lezen. Maar toen kwam de wisseling van het seizoen. Werd het daardoor moeilijker?

 

ANKE
Spaanse boetiekjes

Deelnemer van het eerste uur, Anke, was direct enthousiast over samen detoxen. Ze ondervond nadelen maar gelukkig ook voordelen!

De nadelen: “Ik heb het even lastig gehad toen we tijdens de zomervakantie in een prachtige Spaanse stad liepen en ik daar boetiekjes zag die ze natuurlijk niet in Nederland hebben. Ik heb een paar prachtige items moeten laten liggen waar ik nu nog spijt van heb als ik eraan denk. Daarnaast was ik vorig najaar zwanger, waardoor ik nul komma nul kleding heb gekocht voor het winterseizoen. Dat viel ook tegen toen ik in de kast keek en mijn winterjurkjes zag.”

De voordelen: “Je denkt na over kleding die je écht wilt hebben. Wat mis ik en waar word ik blij van. Niet meer gedachteloos die ene leuke broek scoren waar je eigenlijk iets langs op aan moet, omdat je billen er niet mooi in uitkomen en dat je tot de conclusie komt dat je niets langs in de kast hebt liggen, waardoor je leuke broekje in de kast blijft hangen en het uiteindelijk … vergeet. En ik ben oprecht heel blij met de kleding die ik nu heb gekocht na 1 november.”

 

Einde detox - aanopen Anke 1

1 november aankopen van Anke.

 

“1 november was een geweldige dag! Online een heerlijke sweater en leuk bloesje besteld. Ik begon netjes … maar een dag later heb ik ons plaatselijk boetiekje leeg geshopt en heb ik de meest fantastische kleding gekocht. Omdat ik in één keer nogal wat uitgaf, ben ik bewuster gaan filteren. Kan ik het combineren met elkaar? Ik wilde heel graag een jurkje voor de winter en ging dus ook op zoek naar een jurkje. Uiteindelijk is het een rokje geworden met een top, maar bij elkaar lijkt het een jurkje. Het voordeel hiervan is dat ik het rokje en het truitje ook apart kan dragen, waardoor ik meerdere setjes kan maken. Win-win! En zo heb ik de prijs van het rokje weer helemaal goed gepraat.”

‘DE KLEDINGHONGER WAS AL GESTILD’

“En het grappige is; het weekend erna ging ik met manlief een weekendje naar Maastricht om te shoppen. Maar daar heb ik bijna niets meer gekocht. De kledinghonger was gestild.”

Conclusie: “Drie maanden geen kleding kopen, het leek heel simpel, het was heel lastig (soms), en nu denk ik: morgen zou ik het weer doen. Maar eerst nog even die grijze jeans scoren die ik nog niet gevonden heb ;o)”

Einde detox - aanopen Anke 2

Rok en blouse, samen een goed setje maar met meer kleding te combineren!

 

 

KIM
Bewustwording

Als iemand een jaar geleden iets zei over een fashion detox keek ik alsof ik water zag branden. Waarom zou je dat willen (heul moeilijk gezicht, dikke frons) ???

‘WAAROM ZOU JE EEN FASHION DETOX WILLEN???’

Nu weet ik waarom je dat zou willen en waarom het ook nog eens heel goed is. Buiten dat het me een soort van rust geeft merk ik dat ik het ook heel belangrijk vind om bewuster te kopen. Om kleding te kopen die echt bij me past qua kleur, vorm én stijl. Om alleen nog maar negens en tienen te kopen en geen zesjes meer omdat de kleur toevallig leuk is of omdat het bij een ander zo mooi is. Ik ben erg kieskeurig geworden (ik ben benieuwd voor hoelang maar à la, nu is het zo!). Hierdoor krijg ik de garderobe die me elke dag blij maakt. Het gevoel ‘ik heb niks om aan te trekken’ heb ik nog nauwelijks. En dat terwijl ik steeds minder in mijn kast heb liggen en hangen. Dit kan ik echt iedereen aanraden en daar zal ik mijn klanten ook bij helpen.
En buiten dat we daar zelf blij van worden, van bewuster koopgedrag, wordt de wereld ook een stukje mooier.

 

Uitzondering

Afgelopen detox had ik één uitzondering. Witte sneakers … Dat was een flinke zoektocht want wat ik in mijn hoofd heb ligt niet voor het oprapen. Ik wil een soort van dad-sneaker maar dan minder lomp. Dus wel een sportief model maar niet twee keer zo groot als mijn voet want onder een jurkje kom ik daar niet mee weg. Niet te vinden! Uiteindelijk heb ik mijn zoektocht voor een helemaal witte sneaker gestaakt en ben ik voor een andere sneaker gevallen. Volgend voorjaar doe ik weer nieuwe poging voor een witte sneaker!

Detox is over - sneakers

Niet volledig wit maar ik ben helemaal in mijn sas met deze sneaker. Ze zijn heel goed te combineren met mijn winter kleren.

De andere uitzondering, tweedehands shoppen is er niet van gekomen. Heb ik de kans om weer tussen de kledingrekken te duiken, komt het er niet van … Heel suf.  Aangezien ik wel benieuwd ben wat er zoal in de tweedehandswinkeltjes te vinden is ga ik ze echt nog bezoeken en zal er dan ook een blog aan wijden. Wordt vervolgd dus!

 

Groot nieuws

Ik ben 1 november nog niet direct aan het kopen geslagen, ik dacht eigenlijk waarom zou ik er niet nog drie maanden aan plakken? Maar om eerlijk te zijn kruipt het bloed nu toch een beetje waar het niet gaan kan en wil ik mezelf toch wel belonen met wat ‘noodzakelijke’ aanvullingen. Maar uitgebreid shoppen ga ik nu niet doen om drie redenen:
1. Ik kan echt nog vooruit met wat ik heb, ik heb vorig jaar goede items gekocht.
2. Ik heb wat culinaire kilo’s opgebouwd, sporen van een smakelijk leven zeg maar … Daar wil ik graag eerst afscheid van nemen voordat ik me in een nieuw broekie hijs.
3. En nou komt ie …: Vanaf 1 januari heb ik een nieuwe ruimte om mijn styling klanten in alle rust en weelde te kunnen ontvangen. Die ruimte moet een prettige ruimte worden, dus ga ik investeren in deze fijne plek. Reden genoeg om voorlopig nog niet los te gaan in de kledingwinkels lijkt me.

 

En nog een keer!

Ik ga dus vanaf half november weer drie maanden aan de fashion detox maar ook deze keer weer met één uitzondering. Al een tijdje ben ik aan het sparen voor een mooie cognac-kleurige schoudertas. Mocht het zo zijn dat ik het bedrag bij elkaar heb én de tas van mijn dromen kan vinden dan mag ik deze uitzondering van mezelf wel maken. Dit was namelijk eigenlijk de beloning voor mezelf na het afronden van mijn studie en dat is inmiddels toch echt alweer vijf maanden geleden.Einde detox - uitzondering cognac schoudertas

Mijn uitzondering voor komende detox.

 

De maand december zal in het teken staan van verhuizen. Het kan dus even wat rustiger worden op mijn kanalen (al staat er nog wel wat in de steigers) maar weet dat ik met leuke plannen bezig ben en in het nieuwe jaar jullie weer verblijd met leuke verhalen, tips en interessante mode issues.

En voor de dames waarvan ik mail ontving dat ze een maandje later ook instapte voor een drie maanden detox: Hang in there! Nog maar een kleine maand te gaan. Super leuk dat jullie aangehaakt zijn!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KimMeijers.com maakt gebruik van functionele cookies die nodig zijn voor de werking van de website en cookies voor social media (sharing + tonen Instagram posts). Pagina statistieken worden anomiem opgeslagen in Google Analytics. Voor meer informatie zie het privacy statement.