Blog

Zoektocht opleiding voltooid!

Zoektocht opleiding voltooid

De kogel is door de kerk! Witte rookpluimen! Ik heb spijkers met koppen geslagen.
Ik heb een opleiding gekozen, een opleiding tot Personal Stylist.

Het heeft even mogen duren maar dan is het ook echt zover. Na een flinke zoektocht heb ik een opleiding gekozen. Natuurlijk begon mijn zoektocht op Google, ‘cause Google is your best friend ;o)’. Ik vond Stylingguide Academy in Arnhem en belde met Geraldine. Ze had een erg goed verhaal en maakte me enthousiast. Dit is inmiddels alweer 2 jaar geleden en ik was er toen nog niet aan toe om te starten. Wil ik dit echt? En met welk doel?

‘CAUSE GOOGLE IS YOUR BEST FRIEND

Ik ging me meer verdiepen en gaandeweg werden mijn doelen steeds helderder. Beetje bij beetje kreeg ik voor ogen wat ik van een opleiding verwacht. Zo vind ik bijvoorbeeld geschiedenis, onderkleding, communicatie en het psychologische aspect ook belangrijk naast het leren analyseren en adviseren. Ook wil ik al tijdens de opleiding veel oefenen, ik leer nou eenmaal beter in de praktijk.
Met deze kennis kon ik gerichter op zoek gaan maar eigenlijk kwam ik al snel tot de conclusie dat de opleiding, zoals ik ‘m zoek, niet bestaat.

Zoektocht opleiding schooltas

De personal stylisten van dit moment zijn veelal selfmade. Ik heb meerdere stylistes gemaild en als ze wel een vooropleiding hebben gehad dan is dat een academie die zich richt op allround modestyling (styling gericht op branding en shoots). Sommige stylistes hebben links en rechts een cursus gedaan maar geen enkele stylist kon mij zeggen: díe opleiding, dáár vind je wat je zoekt. Wat ik wel van elke styliste te horen kreeg was: oefenen, oefenen, oefenen.
Nou, heel graag! Maar ik start graag met een basis!

Eind 2016 kreeg mijn zoektocht serieus vorm. Na het bezoeken van vele websites van opleidingen kon ik een selectie maken. De scholen in dit rijtje waren een verder onderzoek waard! Zo bezocht ik 3 open dagen in Amsterdam. Liep ik een dag mee en belde ik met een aantal cursusleiders.
Hieronder een overzicht:

 

Academie Artemis

Artemis; een bekende naam! Ik bezocht de open dag. Artemis biedt een 2-jarige deeltijdopleiding Modestyling. De opleiding is allround en helaas voor mij niet voldoende toegespitst op mijn doelen. De opleiding leert je conceptmatig te werk te gaan door middel van trendanalyse en -onderzoek. Ik sprak met een heel enthousiaste studente. Ze kon me goed uitleggen wat de opleiding inhoud en wist me erg te interesseren. Maar personal styling komt in de opleiding weinig aan bod.
Bekijk hier de website van Academie Artemis

 

Akademie Vogue Opleiding

De opleidingen bij Vogue zijn opgebouwd uit modules. Deze modules samen vormen dan een complete opleiding maar je kan ook gewoon losse modules volgen. Hierdoor kun je een stuk goedkoper uitkomen en alleen dat doen wat je echt graag wil. Ook bij Akademie Vogue bezocht ik de open dag. Ik liep daar al snel tegen hetzelfde probleem aan als bij Artemis. Ik heb vriendelijke docentes gesproken en ook zij gaven toe dat ik bij hun niet helemaal zou kunnen vinden wat ik zoek. Het gedeelte Personal Styling is in de opleiding minimaal.
Bekijk hier de website van Akademie Vogue

 

Styleschool byDanie

Hier was ik op voorhand een beetje sceptisch over. Hang er een naam van een bekende Nederlander aan en je bent heel wat … Maar ik moet eerlijk zeggen; ik was aangenaam verrast!
Ik bezocht de open dag en sprak eerst met een oud-studente en daarna met Annabelle, een van de oprichters. De school zit leuk in elkaar en heeft een mooie locatie. De opleiding bevat 13 cursusdagen van ± 2,5 uur waarbij veel (bekende) vakmensen aan het woord zullen komen. Het lijkt me stuk voor stuk te gek deze cursusdagen bij te wonen en deze persoonlijkheden te ontmoeten.
De dames die deze school hebben opgericht zijn doortastend en hebben een goed verhaal. Maar ik denk dat ik diepgang zal missen. Daarbij vind ik het een prijzige opleiding. Maar de marketing van deze opleiding is top. Elke keer als ik een bericht op Instagram voorbij zie komen begint het bij me te kriebelen en vraag ik me af ‘Heb ik de juiste keuze gemaakt?’. Dat doen ze echt heel erg goed!
Bekijk hier de website van Styleschool byDanie

 

‘HEB IK DE JUISTE KEUZE GEMAAKT?’

 

Stylingguide Academy

Na het bezoeken van de open dagen heb ik nog een keer met Geraldine gesproken van de Stylingguide Academy. Wederom een fijn gesprek. Geraldine is niet alleen op het uiterlijke gericht maar houdt zich ook bezig met het psychische aspect. De binnen- en buitenkant met elkaar verbinden. Dat maakt haar en haar opleiding heel boeiend. Want dat is precies wat ik wil. Maar met 5 cursusdagen over 10 weken verdeeld zie ik hier net niet genoeg in. Deze academie heeft ook trainingen en specialisatiedagen en daar zie ik voor de toekomst wel wat in. Geraldine is waarschijnlijk nog niet van me af ;o)
Bekijk hier de website van Stylingguide Academy

 

Zoektocht opleiding voltooid

 

Nelleke Mulder Imago Groep

Via een ‘collega’ werd ik geattendeerd op Nelleke Mulder Imago Groep. Ik heb via de site informatie opgevraagd en naar aanleiding daarvan heeft Nelleke me gebeld. Het is een commerciële en vriendelijke dame. Ze nam uitgebreid de tijd om mijn vragen te beantwoorden. De cursussen worden op diverse plekken in het land gegeven wat het erg praktisch zou kunnen maken. Maar het betreft cursussen van zo’n 4 dagen. Weer erg kort dus en daarbij zijn kleurstyling en kledingstyling twee aparte cursussen. Dat vind ik niet alleen onhandig maar maakt het ook heel prijzig.
Bekijk hier de website van Nelleke Mulder

 

Angel Fashion Academie

In maart kon ik hier een dagje meelopen. Omdat zij denken dat dat meer vertelt dan een open dag. En dat is ook zo! Dit is een jaaropleiding. De enige in zijn soort als je het mij vraagt. De school is geen gelikt plaatje. De lesgevende dames in kwestie zijn geen mode-poppen en de website spreekt mij niet direct enorm aan. Ja sorry … ik ben eerlijk. Maar de open dag heeft mij het gevoel gegeven dat ik in deze opleiding het meest zal vinden wat ik zoek. De opleiding is het meest uitgebreid. Modegeschiedenis, kleur/figuur/imago-analyse, veel praktijk, communicatie met je klant en een stukje psychologie wordt meegenomen. Ook is er ruimte om aanvullende vraagstukken van studenten te behandelen. I’m in!
Bekijk hier de website van Angel Fashion Academie

Mijn inschrijving is rond en 14 september start het nieuwe schooljaar bij Angel Fashion Academy. Ik heb daar echt ongelooflijk veel zin in. Natuurlijk zal ik mijn ervaringen met je delen. Maar … first things first … ik ga de zomer vieren! Jij ook? ENJOY!

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vrienden
Deense Kroon Leukerecepten.nl banner vrienden van KimLeukerecepten.nl

KimMeijers.com maakt gebruik van functionele cookies die nodig zijn voor de werking van de website en cookies voor social media (sharing + tonen Instagram posts). Pagina statistieken worden anomiem opgeslagen in Google Analytics. Voor meer informatie zie het privacy statement.