Zomer langer dan mijn garderobe

Header lange zomer blog

Ken je dat? Dat de zomer langer is dan je garderobe? Ik nu wel … Heerlijk waren die eerste warme dagen. YAY, zomer in Nederland! Geen natte bedoening maar zon en warmte. Zomerkleding uit de kast, benen bloot en genieten maar. Vier weken later begonnen de eersten het extreem warme weer een beetje te verzuchten, want ja, in Nederland is het benauwd en klagen doen we graag. En nog wat weken later waren de meeste van ons de hete dagen, kleffe nachten en de droogte wel zo’n beetje beu. Ik liep vooral tegen mijn beperkte zomercollectie aan.

 

Zomerkleding …

Hoe vaak draag je in Nederland nou je luchtige outfitjes. Ons oud-Hollandsche weer laat de meeste zomers niet extreem veel bloot toe. Een regenjas is heel wat jaren het meest gedragen item. Deze zomer greep ik er dan ook behoorlijk naast. Een aantal jurkjes die ik al vaker tijdens de warme jaargetijden gedragen had bleken niet +30ºC bestendig te zijn. Leuke en fijne japonnetjes tot 25ºC maar daarboven … Ik zweette me een snor.

“EEN REGENJAS IS HEEL WAT JAREN HET MEEST GEDRAGEN ITEM”

Dan heb je nog van die zomerse items die niet voor het normale straatbeeld bedoeld zijn, laat staan voor een werk gerelateerde omgeving. Nu zie ik ook wel dat niet iedereen deze norm erop nahoudt maar ik toch echt wel. Ik heb tenslotte nu een voorbeeldfunctie ;o)

Daarom even deze tip van mijn kant; er is kleding die je prima in de straten van je zonovergoten vakantieoord kunt dragen maar hier in Nederland sla je de plank behoorlijk mis. Je laat echt wat te veel van jezelf zien, tenzij je onderweg bent naar een strandje en een strandlaken bij je outfit hoort. En realiseer je ook dat ons stadscentrum niet hetzelfde is als Ibiza of Mykonos. Bepaalde stijlen zijn fantastisch maar wel op de juiste plekken.

Lange zomer jurkjes

T-shirt jurkjes, ik hou ervan, maar niet tijdens afgelopen hittegolf.

 

Wat duurt die zomer lang!

Met twee luchtige jurkjes, een rokje, een zomerbroek en wat topjes ben ik de zomer doorgekomen maar had snel ontdekt dat ik zeer schaars in de luchtige zomerkleding zat. Toen dacht ik nog; ja het is goed met dat weer, ik ga daar niet mijn hele garderobe op aanpassen want dit kan nooit veel langer duren. FOUT … dat duurde het dus wel! Moeder Natuur had geen haast met afkoelen. Zoveel luchtige (en geklede) kleding heb ik niet. Onze zomers vragen hier zelden om. Tegen de tijd dat ik het echt beu was, om weer dat ene jurkje aan te trekken, hing in de winkels, op een restantje sale na, de nieuwe najaarscollectie al. Respect voor de dames die ik daar al een najaarscollectie bij elkaar zag sprokkelen. Ik kon er nog niet aan denken en wilde heel graag nog een zomerse kloffie shoppen … Helaas kon ik niet meer slagen. En vanaf 1 augustus mocht ik sowieso niet meer shoppen, toen begon mijn fashion detox, lees hier de blog daarover als je ‘m gemist hebt. Daarover volgt snel een update.

Lange zomer strandjurkjes

Er is kleding die je prima in de straten van je zonovergoten vakantieoord
kunt dragen maar hier in Nederland draag ik het alleen thuis of op een strandje.

 

Boodschappenlijstje voorjaar 2019

Om dit probleem volgend jaar voor te zijn heb ik nu een zomer-fashion-boodschappenlijstje gemaakt. Op dit lijstje staat niet alleen welke stukken ik zo ontzettend miste deze zomer maar ook waar ik op moet letten. Sommige stofjes bleken om te stikken en hooggesloten jurkjes vond ik met deze temperaturen erg drukkend. Los vallende gewaden zijn een heel stuk prettiger dan aangesloten kleding. Een beetje lucht kan geen kwaad als de mussen van het dak vallen.

“NIEMAND HEEFT BEHOEFTE AAN JOUW OKSELS”

Daarentegen is een mouwtje wel mooi en raadzaam, vooral in een zakelijke omgeving, niemand heeft behoefte aan jouw oksels. En een short mag in mijn geval inmiddels een wat langer pijpje hebben, zeker voor buitenshuis. Door dit lijstje goed te bewaren hoop ik garderobe-technisch volgende zomer niet meer in de grappen van het heelal te trappen …

Lange zomer wijntjes

Heerlijke zomerse avonden met wijntjes op het terras, ik kijk er alweer naar uit!

Mijn tip dus ook voor jullie; maak alvast een lijstje voor volgend jaar! Schrijf op wat je miste deze broeierige dagen en waar je op moet letten. Want volgend jaar ben je het weer vergeten en hoop je, net als ik, dat het weer zo’n heerlijke lange zomer wordt als afgelopen jaar. Met veel wijntjes in de buitenlucht, heerlijke BBQ’s en vooral veel gezelligheid.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties
Miets

Herken veel in dit blog!
Dacht ook dat ik wel vooruitkon met ‘n aangeschafte dpulletjes in de lente, maar ook niet helemaal gelukt.
Pittig en herkenbaar blog

    Kim Meijers

    Hoi Miets, volgend jaar toch nog wat meer shoppen voor die zomer garderobe! En nu inslaan voor een stevige winter.

KimMeijers.com maakt gebruik van functionele cookies die nodig zijn voor de werking van de website en cookies voor social media (sharing + tonen Instagram posts). Pagina statistieken worden anomiem opgeslagen in Google Analytics. Voor meer informatie zie het privacy statement.