Hebben, hebben, hebben

hebzucht blog header
Hebzucht!

Ja ik heb het, dat bezit ik dus al. Geen reden meer om dat te willen. Ik hoef er ook niet nog een andere variant van ofzo maar verder kan ik van alles wat met fashion en beauty te maken heeft een heel scala aanschaffen. Ik heb geen schoenentic of tassenfetish zoals veel vrouwen dat kennen, ik heb gewoon van alles graag veel keus. En eigenlijk niet alleen van fashion en beauty …

Mijn kledingkast is goed gevuld en ik heb echt leuke items maar er is altijd weer wat te vinden wat ik MOET hebben om nog net iets meer stylish-verantwoord voor de dag te komen. Of wat ik met dat ene kledingstuk, dat ik nu niet zo vaak draag, kan combineren zodat ik het wél weer draag. En natuurlijk is daar ook nog de zwarte broek die leuk is maar net niet skinny genoeg … of het witte shirtje met een net andere halslijn en lengte van mouw.

“DIAMONDS ARE A GIRL BEST FRIEND, AND SHOES AND BAGS AND …”

Wat ik aanschaf varieert van schoeisel tot hoedjes & bandana’s. En alles wat er tussen zit. Dus dat is redelijk wat. Ik heb zo mijn eigen stijl maar daarin heb ik best brede marges. Ook op die manier kan ik alle kanten op. En als het dan even klaar is met head-to-toe-textiel ga ik over naar sieraden. Want ja, twee armen, twee oren met meerdere gaatjes, tien vingers en een hals waar meer dan een kettinkje omheen kan… opties in overvloed! En niet alleen de trends veranderen maar ook mijn inzichten.

Ook met mijn beauty-producten ervaar ik verzameldrang. Iedere keer als ik denk dat mijn make-up stash volledig is kom ik weer iets tegen wat onmisbaar is. Ik zie iets op Instagram, Youtube of FB voorbijkomen wat ik als echte liefhebber niet kan weerstaan. Sterker nog, ik loop hopeloos achter als ik deze items niet een keer geprobeerd heb.

En als we dit allemaal hebben gehad dan komt er weer een boek voorbij wat niet in mijn boekenkast mag ontbreken of iets leuks om ons huis te verfraaien. Want ja, lezen kan oneindig en een huis is ook nooit af.

 

Kringloop

Het is soms echt een onbedwingbare drang. Als ik het een maand probeer af te remmen dan haal ik het een maand later met gemak in hoor. Geen probleem. Ik koop niet zo vaak dure spullen. Wat dit gedrag niet alleen mogelijk maakt maar ook nog eens verantwoord, vind ik zelf. Want uitgekeken zijn op een shirt van twintig euro is heel wat anders dan dat ene shirt van acht tientjes. Niet echt een duurzame gedachte, I know. Gelukkig kan ik zeggen dat mijn aankopen over het algemeen wel lang meegaan. Er hangt niks met label en ongedragen in mijn kast en als ik echt vind dat ik een ‘miskoop’ heb gedaan dan kijk ik of een vriendin het leuk vindt. Is dat niet het geval dan heb ik pech en ga ik het toch zelf dragen. Toen ik het aanschafte vond ik het leuk dus zo erg zal het niet zijn. Niet dat ik het dan alsnog vaak aantrek maar toch … ik vind het een nobel idee van mezelf!
Er verdwijnt niks ongedragen naar de Kringloop. Want daar ben ik een voorstander van; kringloopwinkels. Dat ik mezelf graag in het nieuw steek wil niet zeggen dat ik niet andere mensen ontzettend blij kan maken met mijn ‘afdankertjes’. Er verdwijnt zo min mogelijk in de prullenbak (of kledingbak) en ik hoop oprecht dat er zo meer mensen profiteren van mijn inhaligheid!

 

Ochtendritueel

Maar buiten dat ik er andere mensen blij mee maak zit ik met de eigenschap ‘hebzucht’ maar mooi te kijken. Ik ben dol op fashion & beauty dat is een feit. Ik vind het heerlijk om ’s ochtends mijn outfit voor die dag samen te stellen en mijn gezicht te pimpen. Ik word daar blij van, elke dag opnieuw. Mijn dag valt of staat met dit ritueel. Belangrijker dan ontbijten als je het mij vraagt … Want dat kan ietsje later op de dag ook nog wel. Maar van een slechte outfit of een kleurloos gezicht word ik vroeg of laat op de dag heel chagrijnig. Ik heb tenslotte de middelen om het anders te doen. In overvloed zelfs maar dat ten overvloede …

Dat ik kleding en make-up ook als een hobby zie wil niet zeggen dat ik grenzeloos te keer kan gaan. Dat laat de ruimte in ons huis niet toe en op den duur is de rek natuurlijk ook wel uit mijn portemonnee. Een tijd geleden hield ik al mijn uitgaven bij (lees: jaren geleden). Dat waren nog eens tijden … tijden van overzicht en discipline … Waar is het mis gegaan? Voor je het weet ben je een paar jaar verder en heb je niks bijgehouden en zijn je uitgaven een groot mysterie. Tijd voor pas op de plaats dus!

Make-up stash hebzucht blog

 

Wishlist

Een tijdje geleden ben ik begonnen met een wensenlijst te maken. Welk nieuw te kopen item is een echte must have voor mij? Door dit op te schrijven voorkom ik dat ik allerlei onbenulligheden ga kopen. Ik blijf een hebbert dus dat gaat nog niet helemaal goed maar er ligt een basis. Ik bekijk mijn lijstje regelmatig en soms kan ik ook een wens schrappen omdat het een tijdelijke wens bleek te zijn … Mooi! Wel aan gedacht, enorm willen hebben maar niet gekocht en de drang is voorbij. Beter kan niet.

 

Budget

Ik heb met mezelf een budget afgesproken van € 200,- per maand (meenemen naar de volgende maand mag ;o) en ik ga komend half jaar kijken of ik hiermee wegkom. Ook ga ik kijken of het lukt om de wat duurdere stukken te verkopen, via websites of rommelmarkt, en dat geld kan ik dan weer aan mijn garderobe besteden.

 

One in, one out

Is de oude versleten? Is het doosje poeder leeg? Dan pas komt er een nieuw exemplaar in. Niet zomaar iets nieuws kopen, er zijn zaken waarvan je er toch maar een gebruikt. Of ik hanteer de regel one in, one out zo voorkom ik een overdaad aan spullen in mijn kasten. Nou zullen er ongetwijfeld mensen zijn die mijn kasten alsnog als een overdaad zien maar ik bekijk dit even vanuit mijn eigen perspectief en ik vind dat ik ernstig goed bezig ben. En gelukkig weet ik ook zeker dat er mensen zijn die dat beamen en mij nog behoorlijk bescheiden vinden.

Hoe dan ook, het is tijd voor orde in de chaos van hebzucht!
En ik moet eerlijk zeggen; alleen al het schrijven van deze blog heeft mijn mindset goed gedaan.
To be continued …

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KimMeijers.com maakt gebruik van functionele cookies die nodig zijn voor de werking van de website en cookies voor social media (sharing + tonen Instagram posts). Pagina statistieken worden anomiem opgeslagen in Google Analytics. Voor meer informatie zie het privacy statement.