Kim Meijers - Over Kim

Over Kim

Kleuren, stoffen, materialen en pasvormen, ik word er wild van! Winkels maken me zielsgelukkig en in rekken vol kleding kan ik me volledig verliezen. En als alle kleding dan ook nog netjes op kleur hangt, sta ik te stuiteren van enthousiasme. Ik ga goed op overzicht en word blij als alles perfect klopt. Van de winkel naar de garderobekast, tot het moment dat de mooiste combinaties worden gedragen.

Kleuren binnen de lijntjes

Al op jonge leeftijd droomde ik van een carrière in de mode. Ik vond tekenen leuk, kleding intrigeerde me en kleding tekenen vond ik echt fantastisch. Later zou ik mijn eigen kleding ontwerpen en schetsen voor erkende modehuizen. Maar ‘later’ loopt vaak anders. Met een creatief beroep ben je niet verzekerd van hagelslag op je brood, aldus mijn ouders en dus koos ik met mijn teken skills voor een grafische opleiding. Na mijn opleiding ging ik aan de slag als grafisch vormgever en later verdiende ik inderdaad geld voor pakken hagelslag als zelfstandig grafisch vormgever. Ik kleurde binnen de lijntjes.

Het is me gelukt om mijn eigenwijze draai te vinden in de grafische sector, maar er ontbrak iets. Écht contact met mensen. Mensen fascineren me. Waar staat een persoon voor? Wat drijft hem of haar en wat wil hij of zij uitstralen? Bovendien geniet ik van het contact met mensen. Een gezellig praatje of een goed gesprek. Na een periode van lichamelijke ongemakken waarin mijn goedgeklede lijf me liet merken dat het leven zomaar anders kan lopen, besloot ik om buiten de lijntjes te kleuren en mijn droom te volgen. Alsnog schreef ik me in voor een cursus mode illustreren. En zoals dat ook gaat met chocolade, dit smaakte naar meer, veel meer! En dus volgde ik een jaaropleiding Personal Styling & Imago Coaching aan de Angel Fashion Acadamy, een kleurentraining en een training over het stylen van heren aan de Hi Style Styling Academy van Merel van het Wout. Ook duik ik in elk boek over mode en styling dat er te vinden is. Sindsdien borrelt niet alleen mijn talent, maar beschik ik ook over een modieuze rugzak vol kennis.

De stylist met altijd vlekken

Ja dat lees je goed. En ze zitten er (soms) ook echt! In mijn gedrevenheid en enthousiasme om mijn klanten te adviseren, eet ik te vaak even tussendoor. Een vlek ontstaat dan snel en wordt makkelijk over het hoofd gezien. Check dus altijd je outfit op vlekken. Deze en meer praktische tips heb ik opgenomen in een checklist. Want geloof het of niet, behalve uit kennis, put ik mijn adviezen ook uit eigen ervaring. Ook ik had struggels met kleding die ik leuk vond, maar waarvan ik niet wist hoe ik het moest dragen of combineren. Nu weet ik hoe ik mijn styling – en die van mijn klanten – naar een hoger niveau kan tillen. Ik heb van mijn passie mijn beroep gemaakt. Ik ben een ervaringsdeskundige en een expert.

Met stip op 1

Mijn favoriete kledingstuk is een blouse. Vooral die zonder vlekken. Ik heb ze met korte mouwen, lange mouwen en met vlotte pofmouwen. In alle kleuren, met en zonder stippen, met en zonder kraag. Gemaakt van katoen, zijde of kant. Daar voel ik me lekker in. En dat vind ik belangrijk. Want kleding lijkt misschien oppervlakkig, het is je tweede huid. Kleding is emotie. Het laat zien wie je bent en hoe je je voelt. Zakelijke kleding kan en mag ook comfortabel zijn. Tussen een huispak en een driedelig pak zitten veel meer dan vijftig tinten grijs. Bovendien hou ik van kleur. Elke outfit die ik combineer heeft een touch of Kim. Gestyled met een opgestroopte mouw, een mooie riem of een bijpassende sjaal of das. Dat zet het puntje op de i van eigenheid. Want elke klant is uniek en ‘personal’ is bij mij ook echt ‘personal’. Mijn klanten bied ik advies en ondersteuning op maat. Van een garderobe check of een stylingadvies tot een volledig jaarprogramma. Samen komen we tot het beste resultaat zodat jij jezelf maximaal kunt manifesteren. Ik zorg ervoor dat jouw garderobe de beste professionele versie van jou weerspiegelt.

LFS.Kim

Fotografie website: Suzie Geenen
Teksten website: Chantal Loverbos – Loverbos Communicatie

KimMeijers.com maakt gebruik van functionele cookies die nodig zijn voor de werking van de website en cookies voor social media (sharing + tonen Instagram posts). Pagina statistieken worden anomiem opgeslagen in Google Analytics. Voor meer informatie zie het privacy statement.